Penguncian keras di Belanda: vanaf zondag alles dicht tot 14 januari

Penguncian keras di Belanda: vanaf zondag alles dicht tot 14 januari

“We staan ​​hier vanavond met een somber gemoed, en ik denk dat veel mensen die nu zitten te kijken, dat ook zullen voelen.” Zo begon de Nederlandse premier zijn toespraak zaterdag naar aanleiding van strengere maatregelen tegen de verspreiding van de omikronvariant. “Een ingelaste persconferentie, vier dagen na de vorige, dat belooft niet veel goeds. In een zin samengevat: Nederland gaat vanaf morgen nog een keer in lock, nog een keer op slot. Dat is onvermijdelijk vanwege de golf die met de omikronvariant op ons afkomt.” Ingrijpen adalah nodig “om erger te voorkomen”, aldus Rutte.

LEES OK. Nederland gaat dalam penguncian bertemu sluiting van sectoren: remmen zij te hard, of zijn wij te naïef? (+)

Winkels toe, slechts twee contacten thuis

Vanaf morgen moet dus bijna alles dicht di Belanda. Het betekent voor veel noorderburen een schrale kerst, zonder bezoek aan Restoran, kafe, musea ofandere cultuurinstellingen, en ook zonder shopping. Lihat semua yang ada di sini dan lihat kontak yang penting.

De norm voor thuisbezoek gaat terug naar twee mensen. Ok buiten geldt een maksimal groepsgrootte van twee mensen. Tijdens de feetdagen gaat de maximale groepsgrootte binnen en buiten omhoog naar maximaal vier mensen vanaf 13 jaar.

Het hele onderwijs moet dicht tot en bertemu sepuluh menit 9 januari. Op 3 januari besluit de Nederlandse regering dari het onderwijs na 10 januari weer open kan. Basisscholen zouden al dicht zijn tot en met 9 januari vanwege de kerstvakantie. Voor het hoger onderwijs stond de kerstvakantie tot en meet 3 januari gepland. Ook de buitenschoolse opvang moet toe.

Siehe auch  Tanpa monumen, tetapi dengan mutiara Barcelona: Spanyol pergi ke Kejuaraan Eropa dengan keraguan Euro 2020

Vooresensi zaken en diensten komt een uitzondering op de sluitingsmaatregelen. Zo mogen de supermarkten, bakkers, drogisten, apotheken, banken en hypotheekverstrekkers de komende weken blijven draaien tot uiterlijk 20 uur’s avonds. Ook blijft afhalen mogelijk di restoran.

Er geldt een malamenverbod. Uitvaarten bertemu maximaal 100 gasten, weekmarkten zijn uitgezonderd. Kerstmarkten zijn niet toegestaan.

Semua binnensportlocates gaan dicht (zwemlessen uitgezonderd). Buitensportlocates blijven geopend voor alle leeftijden tussen 5 uur en 17 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan ​​met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en meet 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.

De maatregelen zouden zeker tot 14 januari duren. Dan volgt een nieuwe persconferentie over de evolutie van de verspreiding van het virus.

Schrap zetten voor omikron

Vrijdag kreeg het kabinet van Rutte het advies om tot strengere maatregelen over the gaan om de opkomende omikronvariant te kunnen afremmen. Akhirnya hoewel de besmettingscijfers di tanah het momenteel nog di dalende lijn zitten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht immers dat omikron vlak na de jaarwisseling delta inhaalt en het meest zal voorkomen di Belanda. Dat zou betekenen dat de verpleegafdelingen en de perawatan intensif zich weer schrap moeten zetten voor een nieuwe golf coronapatiënten, een golf die mogelijk groter is dan eerder. Om een ​​nieuwe golf besmettingen zo veel mogelijk te dempen, werden dus nieuwe beperkingen geadviserd. “Er zit een golf aan te komen die je nog niet in de cijfers ziet, maar als we nu niet ingrijpen, zijn we te laat”, aldus Rutte.

Siehe auch  Setan Merah sedang bersiap untuk tempat ketiga di Grup E atau F...

(lees verder onder de foto)

© EPA-EFE

De Nederlandse corona-experts benadrukten tijdens de persconferentie hoeveel onbekende factoren er op de Nederlandse volksgezondheid afkomen door de sterk varian gemuteerde. “Weten niet hoe ziek je ervan wordt, en dat kan nog enige tijd duren voordat we data hebben. Kompleks sekali. Weten niet hoe de ziekenhuisbezetting zal zijn, maar in Engeland zien we wel een sterke toename van het aantal opnames.”

“Dat is een flinke tegenvaller, want dat zet ons terug. Weten ook dat de boostervaccinaties een opfrissing geven van het afweersysteem, waarddoor de bescherming weer toeneemt. (…) Maar we maken ons te veel zorgen. En dus hebben we extra maatregelen geadviserd, strenge maatregelen, helaas.”

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside