Nieuwe burgemester New York belooft stad „wapenvrij“ te maken en brengt omstreden politieteam terug | Buytenland

Nieuwe burgemester New York belooft stad „wapenvrij“ te maken en brengt omstreden politieteam terug |  Buytenland

De nieuwe burgmeester van New York Eric Adams heef in een toespraak gezworen de metropool te ontdoen van wapens. Om dat doel te bereiken, wil hij de controversiële anti-criminaliteitseenheid opnieuw instellen. De eenheid van de politie is omstreden vanwege etnisch profileren en werd onder de vorige burgmeester juist opgeheven.


Adams, zelf voormalig politiechef, trad op 1 januari officieel aan en heeft in zijn eerste weken te maken gehad met verschillende tragische (vuurwapen-)incidenten. Zo werden er vorige week twee politieagenten neergeschoten toen ze werden opgeroepen voor een huiselijk geweld-incident. Een van hen overleed. In de weken ervoor werd een tiener die een nachtdienst draaide in een filiaal van Burger King vermoord, een baby in het hoofd geschoten en een vrouw in een metrostation van het perron voor een aankomende metro geduwd.

Al 73 vuurwapenincidenten di januari

Er zijn dit jaar al 73 vuurwapenincidenten geweest in New York, 24 procent meer dan in dezelfde period vorig jaar. Kampanye Een van Adams sering kali dilakukan di de stad aan te pakken. “Wapengeweld is een volksgezondheidscrisis die elke hoek van de stad blijft bedreigen”, zei de voormalige politieman en kersvers burgmeester in zijn toespraak. “Openbare veiligheid is dé prioriteit van mijn administratie en daarom zullen we wapens van de straat halen, onze mensen beschermen en een veilige, welvarende en rechtvaardige stad creëren voor alle New Yorkers.”

De speciale eenheid van de politie die Adams opnieuw wil instellen, werd in het verleden vaak beschuldigd van profileren op basis van huidskleur en van excessief politiegeweld. Zo waren agenten van de eenheid verantwoordelijk voor de dood van de zwarte Warga New York Amadou Diallo (tahun 1999) dan Eric Garner (tahun 2014). De eenheid droeg in het verleden burgerkleding en was niet als politie te herkennen.

Siehe auch  Kekurangan bahan bakar Inggris bisa berlangsung selama seminggu lagi: Kekurangan tukang daging sekarang di luar negeri

Kecerdasan emosi

In de nieuwe eenheid, die Adams over drie weken al wil inzetten, zullen agenten geen politie-uniform dragen en niet di politie-auto’s rondrijden, maar zullen ze wel makkelijk herkenbaar zijn. Ook moeten ze bodycamera’s dragen en worden agenten geselecteerd op „emotionele intelligentie“. Ze krijgen ook pelatihan ekstra, beloofde de burgmeester. Er zouden vooralsnog 400 agenten gescreened worden voor geschiktheid.

Dia politiecorps van New York adalah het grootste van de VS, bertemu 35.000 agen berseragam en een mengemis van 5 miljard dolar.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside