Witte Huis: “Rusland verhoogt juist troepensterkte aan grens met Oekraïne” | Buytenland

Witte Huis: “Rusland verhoogt juist troepensterkte aan grens met Oekraïne” |  Buytenland

De bewering van Rusland dat het troepen langs de grens bertemu Oekraïne terugtrekt klopt niet. Dat meldt een hoge functionaris van het Witte Huis. Rusland zou juist “tot wel 7.000 extra troepen” hebben verzameld aan de grens bertemu Oekraïne.


IB


Pembaruan terbaru:
09:03


Perunggu:
BELGA, ANP


De Russische autoriteiten stelden woensdag juist dat ze troepen weghalen bij de grens. Ze given daarbij beelden vrij waarop te zien adalah dat tanks en andere legervoertuigen vertrokken. Reaksi dat leidde internationaal al tot sceptische. “Alle inlichtingen die wij hebben, laten zien dat ze valse claim made over de-escalatie, terwijl ze in het geheim mobiliseren voor een oorlog”, vertelde de functionaris volgens CNN. “Rusland zegt een diplomatieke oplossing te willen vinden, maar uit de actions blijkt iets anders. Kami berharap bahwa land van richting verandert, voordat het een catastrofale en destructieve oorlog dimulai”, zei hij.

De Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken stelde erder al dat er “een verschil is tussen wat Rusland zegt en wat het doet”. Ook de Amerikaanse president Joe Biden zei woensdag dat niets er nog op wijs dat Rusland zich terugtrekt. De NAVO en Duitsland zeiden woensdag eveneens nog niets te bespeuren van de terugtrekking. NAVO-chef Jens Stoltenberg stelde al dat „het er juist op lijkt dat Rusland doorgaat met de militaire opbouw“.

De Amerikaanse regering schatte eerder deze week dat er zo’n 150,000 Russische soldaten paraat staan ​​​​in het gebied rondom Oekraïne en Belarus. Volgens de nieuwe schattingen zijn dat er dus bijna 160.000.

Siehe auch  Bocah 12 tahun tewas dalam kecelakaan kembang api, pria ditangkap

Volgens de anonieme functionaris kan Rusland „op elk moment“ een operatie lanceren, zoals een „provocatie“ in de Donbass-regio of een valse „inval“ op Russisch grondgebied.

Ontmoeting bertemu Harris

Wakil presiden De Amerikaanse Kamala Harris zal zaterdag de Oekraïense presiden Volodimir Zelensky ontmoeten. Dat gebeurt volgens het Witte Huis rondom de veiligheidsconferentie di München, waar alle Ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 aanwezig zijn. Zij bespreken van vrijdag tot en met zondag de crisis rond Oekraïne.

Eerder deze week nodigde Zelensky de Amerikaanse president Joe Biden uit om Oekraïne te bezoeken. Volgens de Oekraïense regeringsleider zou dit „een krachtig signaal“. zijn en bijdragen aan de-escalatie.

De G7-landen zijn Duitsland, Kanada, Frankrijk, Groot-Brittanni, Italië, Jepang en de VS. De EU schuift ook aan maar resmi dibuka. Nama Rusland zal er waarschijnlijk niemand bij het overleg aanwezig zijn.

Lihat: MENGANALISA. Konflik Het Oekraïense adalah pecundang een strijd tussen. En het staat nu al luas wie de pineut zal zijn (+)

Oekraïense grensbewakers aan de grens bertemu Rusland. © EPA

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside