Wetenschappers identificeren mogelijk proces dat MS veroorzaakt dan onderzoek bertemu tweelingen | Medischu

Wetenschappers identificeren mogelijk proces dat MS veroorzaakt dan onderzoek bertemu tweelingen |  Medischu

Wetenschappers uit Zwitserland en Duitsland hebben een proces geïdentificeerd dat mogelijk aan de oorzaak ligt van de auto-immuunaandoening multiple sclerose (MS). De bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‚Alam‘.


Multiple sclerose is een ongeneeslijke, chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel waarbij ontsteking leidt tot schade aan de zenuwbanen en hun omhulsel (myeline). Lebih dari de tepat oorzaken bestaat nog onduidelijkheid. Wellicht gaat het om een ​​samenwerking tussen genetische factoren en omgevingsfactoren.

Wetenschappers van de universiteit van Zürich hebben in samenwerking bertemu vorsers van het universitair ziekenhuis van München een nieuw onderzoek verricht naar de aandoening. Ze vergeleken 61 tweelingen die genetisch identiek zijn, maar van wie één persoon aan MS lijdt. Op die manier werden de genetische factoren uitgesloten.

Met geavanceerde technieken konden de onderzoekers vervolgens een bepalende factor identificeren die verklaart waarom de auto-immuunziekte bij een van de twee personen wel opduikt en bij de andere niet. Informasi lebih lanjut tentang MS-patint dan komunikasikan dengan baik. Bij een hoger gehalte bleek de ziekte ook ernstigere vormen aan te nemen.

Die verhoogde gevoeligheid voor bepaalde cytokinen leidt tot de productie van onregelmatige witte bloedcellen genaamd T-helpercellen, die in staat zijn het zenuwstelsel aan te vallen en er schade kunnkenen vero. Het zou kunnen dat deze T-helpercellen de „cellulaire oerknal“ van multiple sclerose vormen, zegt Burkhard Becher, immunoloog aan de universiteit van Zürich.

“Grote stap voorwaarts”

Er kon niet worden broadgesteld welke omgevingsfactoren dat proces in gang zetten. Toch stellen de onderzoekers dat hun bevindingen „een grote stap voorwaarts“ vormen voor het begrijpen van de ziekte. Lebih lanjut tentang indikator T-helpercellen op termijn kunnen dienen al een vroege indicator voor de aandoening. Cangkul sneller MS wordt vastgesteld, cangkul lebih baik de ziekte kan behandeld worden.

Siehe auch  Dokter mengamputasi kaki mereka di rumah sakit Austria | di luar negeri

Wereldwijd lijden zowat 2,5 miljoen aan MS. Ons land telt ongeveer 12.000 mensen bertemu multiple sclerose.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside