Weg naar duurzame palmolie uit Indonesi is lang

Weg naar duurzame palmolie uit Indonesi is lang

Mina Setra van de Inheemse Volksalliantie van de Archipel (AMAN), die strijdt voor het behoud van de traditionalele manier van leven van de inheemse bevolking, vreest dat de palmoliebedrijven blijven uitbreiden ‚tot we in zee. Produk van palmolie mag volgens haar alleen op duurzame wijze plaatsvinden, want op de huidige manier dreigen de plantages de plaatselijke economie, inheemse gemeenschappen en de Indonesische biodiversiteit te ondermijnen.

Het verbruik van palmolie is de afgelopen 20 jaar jaarlijks gestegen met 7 procent, blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Research and Markets uit Dublin. Pada tahun 2014 produsen Indonesia 31 juta ton palmolie. Maleisi en Indonesi zijn samen goed voor 85 procent van de wereldwijde palmolieproductie.

Produk Voedsel

‚De palmoliesector heeft weinig reële waarde voor de Indonesische economie.‘

Hoewel de productie naar verwachting dit jaar lager zal zijn dan in 2014, blijft de industrie zich snel uitbreiden. Daarbij worden miljoenen hektar bos gekapt om plaats te maken voor plantages. De Indonesische overheid en woordvoerders uit de industrie wijzen erop dat de sector werkgelegenheid creëert en dat de plaatselijke bevolking ervan profiteert.

Uit een recente studye van het Rights and Resources Initiative (RRI) in Washington, blijkt dat vooral grote investeerders en bedrijven die 80 procent van de wereldmarkt in handen hebben, de sector een warm hart toedragen.

‚De palmoliesector heeft weinig reële waarde voor de Indonesische economie. De gemiddelde bijdrage van plantagegewassen, inclusief palmolie en rubber, aan het bruto binnenlands produk berada di atas 2,2 persen per jaar‘, staat in het rapport.

‚Voedselproductie is de belangrijkste bron van inkomen en werkgelegenheid op het platteland. Twee derde van de werknemers op het platteland werkt di sektor deze, zo’n 61 miljoen mensen. Palmolieproductie staat pas op de achtste plaats als het gaat om werkgelegenheid op het platteland. Di sektor mati werken ongeveer 1,4 miljoen mensen.‘

Siehe auch  Pengguna aktif Facebook turun lagi di Eropa - IT Pro - Berita

Labirin dalam keadaan basah

De industrie zag haar winst vorig jaar bertemu 15 prosen dalen, maar verwacht dit jaar weer meer winst te maken met prijzen die liggen tussen 470 en 570 euro per ton. Toch pleiten veel diproduksi di Indonesi en Maleisi ervoor om de salarissen te verlagen om de winst hoog te houden.

Para ahli wijzen erop dat die winst niet bij de lokale bevolking terechtkomt. Model economische adalah patronase gebaseerd. ‚Dit patronagesysteem is de basis voor productie, marketing en distributie van palmolie. Het verbindt belangrijke spelers in de sector bertemu elkaar melalui mekanisme legitieme, zoals palmolieconsortiums die vaak bestaan ​​uit plaatselijke leiders, hoge ambtenaren en invloedrijke zakenlieden die nauwe banden onderhouden met de het nationale

Ahli wijzen erop dat winst niet bij de lokale bevolking terechtkomt. Model economische adalah patronase gebaseerd.

Aktivis zoals Setra beweren dat de industrie mazen in de wet misbruikt om door te gaan bertemu uitbreiding van plantages. Zo heeft de Indonesische regering een moratorium ingesteld op het kappen van bossen voor nieuwe plantages, in een poging wetenschappers, westerse landen en burgers die zich zorgen maken over monocultuur en het verdwijnende regenwoud, stellen gerust.

Dat verbod geldt echter alleen voor nieuwe vergunningen, niet voor bestaande. Bedrijven met langlopende vergunningen kunnen dus gewoon doorgaan met hun activiteiten. Zelfs als de centrale overheid optreedt, zeggen aktivis, gebruiken bedrijven plaatselijke koneksi bertemu invloedrijke politici om de regels te omzeilen. ‚Het is een kwaadaardig systeem dat zichzelf in stand houdt‘, zegt Setra.

Niet duurzaam

Als plaatselijke activisten opkomen voor hun rechten, resulteert het in isolatie ofcriminalisering.

Volgens Bryson Ogden, analist bij RRI, zit de industrie zo in elkaar dat de plaatselijke bevolking niets in te brengen heeft. ‚De grrootste verliezers zijn de locals die hun land en inkomsten kwijtraken en onder ongunstige voorwaarden in een nieuwe economie belanden.‘

Siehe auch  Regulator Inggris membatasi pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia

Als plaatselijke activiteen opkomen voor hun rechten, loopen dat soort campagnes vaak uit op isolatie van een hele gemeenschap ofcriminalisering van hun activiteiten. Pada bulan juli 2014 werd een demonstrant tijdens een protes doodgeschoten door de politie di Zuid-Kalimantan. Een soortgelijk bericht dateert van 28 januari van dit jaar. Toen werd di Jambi, aan de oostkust van Sumatra, een demonstrant doodgeschoten.

‚Mensen die al generaties lang hier leven van het land, worden nu gezien als criminelen omdat ze hun manier van leven in stand willen houden‘, zegt Setra. Zonder internationale campagne die de schijnwerpers zet op de impact van de palmolieproductie op de lokal bevolking, zullen bedrijven hun gedrag niet veranderen, denkt ze.

Anderen dat het problem zit di het gebrek aan data. Scott Poynton, oprichter van The Forest Trust (TFT), een milieuorganisatie, zegt dat de informatie over de sociaaleconomische impact van palmolieproductie inadequaat is. De focus op ontbossing di Indonesi en elders adalah volgens hem het resultaat van ‚onvermoeibaar werk van ngo’s die zich inzetten voor deze zaak, gecombineerd met tools als Global Forest Watch van het World Resource Institute.‘ Global Forest Watch sedang mengatur sistem di kaart brengt, zodat mensen zich snel en goedkoop hierover kunnen informeren.

Volgens het Wereldnatuurfonds (WNF)zijn adalah Indonesi en Maleisië di de afgelopen 35 jaar 3,5 miljoen hektar bos gekapt om plaats te maken voor palmolieplantages.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside