Weerman waarschuwt voor mogelijke stortregens in het Spaanse Andalusië in september

Weerman waarschuwt voor mogelijke stortregens in het Spaanse Andalusië in september

MARIO Picazo, meteoroloog bij Weathernetwork en ElTiempo.es heeft een laatste stuk zomer en het begin van de herfst voorspeld met overstromingen en hevige regenval.

De afgelopen weken werd Spanje geteisterd door een recordhittegolf, met temperaturen van meer dan 40ºC in veel delen van het land.

De zeetemperatuur is ook gestegen, sterker nog, door de laatste twee hittegolven heeft het water in de Middellandse Zee een recordhoogte van 30ºC bereikt en het is deze stijging van de zeetemperatuur die ernstige gevolgen kan hebben, waarschuwt de weerdeskundige.

Volgens Picazo kan de stijging van de watertemperatuur leiden tot stortregens vanaf de late zomer of herfst.

Zoals aangegeven op zijn Twitter-account, heeft Picazo uitgelegd dat water in de Middellandse Zee bij 30ºC waterdamp produceert. En dit genereert op zijn beurt extreme hitte en hittegolven, die in het laatste stuk van de zomer en vroege herfst stortregens met overstromingen en een grote impact op mariene soorten kunnen veroorzaken.

„Het is waar dat een warme zee alleen geen zware stormen veroorzaakt, maar de atmosferische dynamiek van frequente DANAS (koude druppels) die we het afgelopen decennium hebben ervaren, en niet noodzakelijk alleen in de herfst“, voegde de meteoroloog eraan toe.

Andere weerexperts, waaronder Jose Miguel Viñas, meteoroloog bij www.tiempo.comzijn het ermee eens dat de abnormaal hoge temperatuur in de Middellandse Zee, die momenteel 4 tot 5 C hoger is dan de gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar, een van de belangrijkste ingrediënten is die de stortregens die in de herfst of aan het einde van de zomer.‘

LEES VERDER:

Siehe auch  Una sorpresa electoral en Chile podría crear una constitución de izquierda

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside