WEDSTRIJD: Oekraïne of Wales naar WK; Spanje in Praag

WEDSTRIJD: Oekraïne of Wales naar WK;  Spanje in Praag

Een blik op wat er zondag in het Europese voetbal gebeurt:

De laatste Europese plek op het WK zal worden bepaald in Cardiff, waar Wales een team uit Oekraïne ontvangt dat probeert een opbeurend sportief succes te behalen te midden van de aanhoudende Russische invasie. Na deze laatste finale van de Europese play-offs – die werd vertraagd door de oorlog – worden de resterende twee plaatsen voor het WK in Qatar deze maand bepaald door intercontinentale play-offs in Doha. Oekraïne heeft zich niet gekwalificeerd voor een WK sinds de enige vertoning in 2006. Wales heeft nog langer gewacht om weer te spelen op het FIFA-paradepaardje dat voor het laatst in 1958 te zien was. De Welsh zullen voor het eerst van Oekraïne moeten winnen om zich te kwalificeren, na verloren te hebben eenmaal en tweemaal gelijk in hun vorige ontmoetingen. Wales staat onder leiding van vijfvoudig Champions League-winnaar Gareth Bale, wiens speeltoekomst onzeker is na zijn vrijlating door Real Madrid. Kwalificatie voor het WK zou zijn volgende stappen kunnen bepalen en de 32-jarige aanvaller zegt dat hij „veel“ aanbiedingen van clubs heeft.

Na een late gelijkmaker toe te geven in de openingswedstrijd tegen Portugal, reist Spanje naar Praag waar het moet winnen in zijn poging om terug te keren naar de Nations League-finale die het vorig jaar verloor. Tsjechië leidt Groep 2 van League A met drie punten na donderdag met 2-1 van Zwitserland te hebben gewonnen, terwijl Portugal en Spanje één punt hebben na een 1-1 gelijkspel in Sevilla. Portugal ontvangt de als laatste geplaatste Zwitser in Lissabon in een sterke positie om te profiteren van ofwel een nieuwe slip van Spanje of een Spaanse overwinning op de Tsjechen waardoor ze naar de eerste plaats zouden kunnen gaan. Cristiano Ronaldo speelde donderdag pas het laatste half uur tegen Spanje. De topscorer aller tijden van het internationale voetbal zou terug kunnen zijn in de opstelling van Fernando Santos tegen Zwitserland, maar de coach zei dat hij alleen „aanpassingen“ zal maken aan zijn basis 11. De winnaars van de vier groepen van de Nations League-topklasse gaan door naar de finale -vier finale

Siehe auch  Rencana pariwisata senilai $ 3 miliar: Dewan Keamanan PBB menyerukan Indonesia

Meer AP-voetbal: https://apnews.com/hub/soccer en https://twitter.com/AP_Sports

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside