Wat zijn de rijkste en armste steden van Spanje?

Wat zijn de rijkste en armste steden van Spanje?

PIXABAY

Een nieuw rapport gepubliceerd door het Nationaal Instituut voor de Statistiek toont een duidelijke scheiding tussen de levensomstandigheden in het noorden en het zuiden van Spanje

Pozuelo de Alarcón, in Madrid, heeft het hoogste inkomen en de laagste werkloosheid in het land, volgens een nieuw rapport gepubliceerd door het Nationaal Instituut voor de Statistiek, dat een duidelijke scheiding laat zien tussen de levensomstandigheden in het noorden en het zuiden van Spanje.

In Pozuelo de Alarcón bedroeg het gemiddelde jaarinkomen in 2019 26.367 euro, ver boven dat van Boadilla del Monte (Madrid) met 21.976 euro en Sant Cugat del Valles (Barcelona), met 21.122 euro. Ter vergelijking: het gemiddelde inkomen in Pozuelo de Alarcón daalde wel met bijna 2.000 euro per jaar in vergelijking met het voorgaande jaar, in tegenstelling tot de andere twee steden waar het licht steeg.

Onder de tien rijkste steden bevinden zich twee in de provincie Barcelona en twee in Baskenland. De top tien wordt gecompleteerd door, in deze volgorde, Torrelodones, Majadahonda, Las Rozas de Madrid, Getxo, Tres Cantos, Sant Quirze del Vallès en San Sebastián. In al deze landen ligt het netto gemiddeld inkomen per inwoner boven het landelijk gemiddelde van 11.680 euro.

De statistieken hebben betrekking op steden met meer dan 20.000 inwoners, en aan de andere kant van de schaal zijn Níjar (Almeria), met een gemiddeld inkomen van 7.097 euro, Vícar (Almeria), met 7.634 euro, en Los Palacios y Villafranca (Sevilla) , met 8.054 euro. Deze staan ​​allemaal op dezelfde plek als vorig jaar.

Siehe auch  Daman bersama pengarang Teater Marion Bloom tampil di Indonesia dengan 'Tas Orang Tua Anda'

De andere steden onderaan de lijst zijn Barbate (Cadiz), Alhaurín el Grande (Malaga), Adra (Almeria), Isla Cristina (Huelva), Almoradí (Alicante), Sanlúcar de Barrameda (Cadiz) en Torrevieja (Alicante).

Werkloosheid

Werkloosheidscijfers voor Spanje in 2021 laten zien dat de laagste niveaus waren in Pozuelo de Alarcón (6,2%), Sant Cugat del Vallès (6,4%), Las Rozas de Madrid (7,1%), Majadahonda (7,4%) en Donostia/San Sebastián ( 7,8%).

De hoogste werkloosheid werd gevonden in Linares (30,9%), La Línea de la Concepción (30,3%), Alcalá de Guadaíra (26,9%), Jerez de la Frontera (26,0%) en Santa Lucía de Tirajana (26,0%).

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside