Wat Buhari de gouverneurs vertelde over zijn opvolger voordat hij naar Spanje reisde – Adesina

Wat Buhari de gouverneurs vertelde over zijn opvolger voordat hij naar Spanje reisde – Adesina

De senior media-adviseur van president Muhammadu Buhari, Femi Adesina, heeft inzicht gegeven in wat de president heeft gedaan, door leden van het Progressives Governors‘ Forum te vertellen over het kiezen van zijn opvolger.

Buhari hield een sessie achter gesloten deuren met de gouverneurs voordat hij dinsdag naar Spanje vloog, waarin de president naar verluidt eiste dat de gouverneurs hem toestonden zijn opvolger te kiezen.

De eis van de president weergalmde in de politieke ruimte met enorme publieke afkeuring, en velen beschrijven het als ondemocratisch en een weg naar een politieke crisis.

Buhari had gezegd: „In overeenstemming met het gevestigde interne beleid van de partij en aangezien we de conventie over een paar dagen naderen, wil ik daarom de wederkerigheid en steun van de gouverneurs en andere belanghebbenden vragen bij het kiezen van mijn opvolger, die zou vliegen de vlag van onze partij voor verkiezing in het kantoor van de president van de Federale Republiek Nigeria in 2023.”

Adesina ontkende echter in een krant met de titel ‚Bezoek aan Spanje: Let’s Buga for Mr President‘, waarin hij ook sprak over het bezoek van de president aan Spanje, dat de president de gouverneurs inderdaad had gevraagd zijn opvolger te kiezen.

Hij ontkende ook dat tijdens zijn gesprek met de gouverneurs kwesties werden besproken die grensden aan bestemmingsplannen, consensus of het opleggen van kandidaten.

“Geen woord over zonering, consensus of het opleggen van een kandidaat. Hij droeg hen alleen op hun plannen te laten samenkomen, zodat de partij haar beste beentje voor zou zetten. Kort na de ontmoeting gingen we naar het vliegveld”, schreef hij vrijdag.

Siehe auch  'Cacat daya tinggi pada perangkat 737 MAX yang diuji' - Wel.nl

Hij merkte op: „Een korte tijd na de vlucht van ongeveer vijf uur ging ik op sociale media om te zien dat de hel was losgebroken. Vertrouw een paar Nigerianen. Als er geen controverse is, creëren ze er gewoon een. Ze zullen doodgaan van verveling als ze niets hebben om over te jammeren of te klagen.

‚Waar hadden ze buikpijn van? Oh, hij gebruikte de woorden ‚mijn opvolger‘ in plaats van ‚APC-kandidaat‘. Dat betekent dat hij de verkiezingen wil manipuleren. Overbodig.

‚O, hij had het over gouverneurs die goed presteerden en de kans kregen om een ​​tweede termijn te krijgen, voor continuïteit. Dat betekent dat hij iemand van binnen de regering wil opleggen om hem op te volgen. Consensus is wat hij wil. Kinderachtig.

“Is consensus volgens de Kieswet niet een van de acceptabele manieren om kandidaten te kiezen? De partij kan dus heel goed beslissen welke methode ze wil.

„Oh, hij had het niet over bestemmingsplannen. APC wil zijn ticket naar het noorden geven. Werkelijk? Heb je zoiets in de toespraak gezien?

„Ik zeg het je. Wanneer sommige Nigerianen niet zien wat ze verwachten in een toespraak of verklaring, toveren ze gewoon hun eigen verhaal. En het gejammer begint.”

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside