Waarom Aston Martin worstelt met ‚lanceringsauto‘ in Spanje

Waarom Aston Martin worstelt met ‚lanceringsauto‘ in Spanje

De snelheid van de Aston Martin AMR22 in de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix voldeed niet aan de verwachting die werd gewekt door de controverse rond de auto, waarbij zowel Sebastian Vettel als Lance Stroll in Q1 werden uitgeschakeld in wat technisch directeur Andrew Green beschreef als een „lanceringsauto “ „.

„Als het een kopie was, zouden we twee seconden sneller zijn“, zei Stroll na slechts 18e te zijn geworden. Het was een wegwerpopmerking, maar hoe vergelijkbaar het ook lijkt op de Red Bull, dit is nog steeds wat het team „een gloednieuwe auto“ noemt.

Vettel was de snellere coureur in de kwalificatie als 16e, met een tijd van 2.204 seconden op de pole-positietijd van Charles Leclerc, met Stroll nog eens 0,464 seconden en twee plaatsen achterstand. Veelzeggend was dat de auto in de kwalificatie eigenlijk iets langzamer was dan in de tweede vrije training van vrijdag, waarin Vettel zijn snelste ronde van het weekend neerzette.

Het gebrek aan tempo was te wijten aan een aantal factoren. De coureurs hadden veel last van overstuur, waardoor het tijdens een kwalificatieronde onmogelijk was om de temperatuur achterin onder controle te houden.

De koelspecificatie van de auto, ook al een tijdje geleden vastgelegd, was iets te agressief voor de warme omstandigheden. En die hoge baantemperaturen maakten het een groot aantal teams moeilijk, inclusief Aston Martin. Dit alles werd nog verergerd door het ontbreken van een diep begrip van de auto en de afstellingseisen van het team.

Kortom, de verandering is ingrijpend genoeg om er een nieuwe auto van te maken. En zonder het voordeel van testen, moest Aston Martin er rechtstreeks de strijd mee aangaan op een van de meest aero-afhankelijke circuits op de F1-kalender.

Siehe auch  U-17 Women's National Football Championship: Manipur, Jharkhand behalen enorme overwinningen | Voetbal Nieuws

„Er is veel optimalisatie in deze auto die we moeten doen,“ zei Green. “Het is een compleet andere auto, hij moet door de hele setup lopen om te zien waar de goede plek is.

“De temperaturen hebben ons dit weekend echt verrast. Ongeveer een maand geleden hebben we een besluit moeten nemen over het koelpakket voor deze auto. En we hadden niet genoeg meegenomen [cooling capacity] om eerlijk te zijn. Dus dat hielp niet.

„Maar ik denk dat het zijn potentieel niet liet zien, het was gisteren veel dichter bij zijn potentieel.“ [Friday]. We zijn de weg een beetje kwijtgeraakt, wat kan gebeuren als je een gloednieuwe auto hebt. Gisteren was de eerste hardloopdag.”

De beschrijving van de vrijdagtraining als de eerste hardloopdag is meer geschikt om een ​​kille weekdag in februari te beschrijven tijdens de pre-season tests dan de hitte van mei van het Grand Prix-weekend.

Dergelijke ingrijpende veranderingen aan de auto betekenen een ingrijpende verandering in de afstellingen en het begrip van hoe het werkt. In feite is dit het voorseizoen van Aston Martin.

Motor Racing Formula One Wereldkampioenschap Spaanse Grand Prix Kwalificatiedag Barcelona, ​​​​Spanje

Als dat klinkt als een opgave, houd dan in gedachten dat de autowisselingen, die het bruinvissenprobleem hebben aangepakt, betekenen dat de auto nu op een aanzienlijk lagere rijhoogte kan rijden zonder de vloer te vernietigen en dat de auto in een heel andere staat rijdt .

Daarom kunnen zelfs aspecten van de auto die onveranderd zijn, bijvoorbeeld de mechanische kant, anders zijn, aangezien de auto rijdt met iets meer conforme ophangingsinstellingen. Bovendien zijn de aerodynamische eigenschappen veranderd.

„Heel erg“, zei Green toen hem door The Race werd gevraagd of het team het gevoel heeft dat het de vroege testfasen doormaakt.

Siehe auch  Los sindicatos en Chile piden ayuda de emergencia como epidemia | Noticias sobre la infección por el virus corona

“De aerodynamische eigenschappen van de auto zijn heel anders. Het is heel anders om opzettelijk te proberen ons wat installatievrijheid te geven.

“We waren ingesloten met de auto met de vorige specificaties. Het moest zo stijf lopen om te voorkomen dat het bruin werd. En moest ook heel hoog rennen, wat helemaal buiten de lijn ligt waar het voor ontworpen is. We hadden dus twee problemen.

„We hebben het nu tot een acceptabele veerconstante en hebben het in het juiste hoogtebereik waar het in zou moeten werken. Nu moeten we het afstemmen, we moeten het instellen.

“Het is anders en de coureurs voelden het verschil. We moeten aan het werk om erachter te komen waar de goede plek is.”

Vettel bevestigde dat de auto anders aanvoelde, en het gaat nu allemaal om het opbouwen van begrip van de auto.

Maar hij heeft vertrouwen in het langetermijnpotentieel van dit concept, ook al lijken de prestaties tot nu toe erg op wat eraan voorafging.

„Als je naar de tafel kijkt, is het niet zo anders“, grapte Vettel. “Maar we wisten dat het niet meteen een enorme prestatie zou zijn.

“We geloven in het concept en we hebben er vertrouwen in dat er meer gaat komen. Het is erg vroeg, het is eigenlijk een nieuwe auto die we gisteren hebben gereden, dus het is anders.

Motor Racing Formula One World Championship Spaanse Grand Prix Kwalificatiedag Barcelona, ​​​​Spanje

“Ik ben het nog aan het uitzoeken, maar ik dacht dat ik een goed gevoel had en in de kwalificatie werd ik afgeremd door de slechte balans van de auto in termen van moeite om gevoel voor de achterkant te krijgen, het vertrouwen in de achterkant.

Siehe auch  400 religieuze monumenten in gevaar in Spanje – ARTnews.com

„De auto bewoog te veel en ik kon gewoon niet de snelheden aan die ik in de praktijk deed die ik wilde.“

Stroll gaf soortgelijke feedback, met het voorbehoud dat hij het vrijdag moeilijker had. Na de kwalificatie zei hij dat hij „echt worstelde met de balans van de auto en er het hele weekend geen grip op kreeg“. Maar hij blijft ervan overtuigd dat de auto goed zal werken als hij eenmaal volledig is begrepen.

Green heeft ook vertrouwen in het potentieel van deze autospecificatie, die naar verwachting op termijn aanzienlijk betere prestaties zal opleveren dan de originele versie van de Aston Martin AMR22.

Ondanks het teleurstellende algemene resultaat, beschreef hij zichzelf als tevreden met het weekend tot nu toe.

„Ze hadden allebei last van aanzienlijk overstuur en als je eenmaal overstuur krijgt op dit circuit, doet het niet alleen je sectoren één en twee pijn, maar tegen de tijd dat je in sector drie komt, zijn je achterbanden op en sector drie lijdt ook,“ zei Green . “Dus al met al hadden we het veel beter kunnen doen.

Motor Racing Formula One World Championship Spaanse Grand Prix Kwalificatiedag Barcelona, ​​​​Spanje

“Er zit veel meer potentie in. We zijn nog steeds erg op ons gemak met wat we hebben geleerd en zijn blij met wat we tot nu toe hebben geleerd.

“Hij heeft veel meer potentieel dan de auto die eraan voorafging. We moeten die prestatie gewoon gaan extraheren en beginnen te ontwikkelen.

„Dat is het volgende. Het is een lanceerwagen, er komen updates aan, het is iets waar we mee kunnen werken, de ingenieurs kunnen ermee werken, de coureurs kunnen rijden.

„Waren blij.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside