Vuurkracht eerste helft levert Spanje een overwinning op

Vuurkracht eerste helft levert Spanje een overwinning op

FIH Hockey Women’s World Cup: vuurkracht in de eerste helft bezorgt Spanje een openingszege

FIH Hockey Women’s World Cup: Vuurkracht in de eerste helft bezorgt Spanje een openingszege. Nederland en Spanje waren gastheer van de Women’s FIH Hockey World Cup 2022, die op 1 juli begon met een wedstrijd tussen Spanje en Canada.

Een 4-1 overwinning op Canada in de openingswedstrijd van de FIH Hockey World Cup in het Spaanse Barcelona bezorgde het Spaanse dameshockeyteam de eerste drie punten van het toernooi.

Afbeeldingscredits

Doelpunten werden gescoord door Iglesias Belen, Gine Xantal, Lopez Maria en Garcia Begoa in de tijdspanne van de reguliere speeltijd voor Spanje in de Women’s World Cup. Het enige doelpunt van Canada kwam in de 56e minuut van Johansen Karli.

De gastheren, Spanje, voerden hun spel op in Poule C. Belen Iglesias begroef een rebound uit een strafcorner voorbij de Canadese doelman Rowan Harris vijf minuten in het eerste kwart om de Verenigde Staten op voorsprong te brengen.

Xantal’s schot in de 20e minuut in het Canadese doel bezorgde Spanje een 2-0 voorsprong op weg naar het tweede kwart. Zodra Hannah Hughn door de Spaanse verdediging brak, lanceerde Canada een tegenaanval. Ze kon de Spaanse server Melanie Garcia echter niet lastig vallen vanwege een concentratieverlies bij haar final touch. 3-0 was de eindstand toen de Spaanse aanvoerder Lopez Maria een strafcorner omzette om de voorsprong in de 25e minuut uit te breiden.

Overheersing

Georgina Oliva passte de bal naar Garcia Begona, die de bal in het net afketste nadat hij de Spaanse verdedigers had ontweken en de bal in de cirkel schoof. De thuisploeg had aan het einde van de eerste helft een 4-0 voorsprong.

Siehe auch  Prijs van elektriciteit DROPS Spanje Portugal zaterdag 30 juli

De dominantie van het Spaanse team smolt weg in de tweede helft, waardoor Canada met hernieuwde kracht en intensiteit terug kon komen. Een reeks briljante reddingen van Melanie Garcia weerhield de Canadezen ervan hun eerste doelpunt van het toernooi te scoren. Johansen Karli scoorde een troostgoal voor Canada in de 56e minuut nadat hij de bal door de knieën van Jana Martinez liet glijden.

Deze wedstrijd was belangrijk omdat we soms angstig worden voor een thuispubliek“, verklaarde Georgina Oliva in een interview na de wedstrijd. Voorlopig moeten we ons aan onze wapens houden en slechts een halfslachtige inspanning leveren als we andere resultaten willen zien.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside