VS en Spanje bundelen hun krachten in cyberoorlog te midden van oorlog tussen Rusland en Oekraïne

VS en Spanje bundelen hun krachten in cyberoorlog te midden van oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De VS werken samen met NAVO-lid Spanje om cyberaanvallen te bestrijden in de nasleep van de Russische invasie van Oekraïne.

De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman zei maandag dat dit een kritiek moment is voor de VS en hun bondgenoten om hun cyberverdediging te versterken en landen zoals Oekraïne te helpen die het slachtoffer zijn geworden van Russische agressie, waaronder cyberaanvallen.

„Voor iedereen die misschien sceptisch was dat cyber- en technologiekwesties geen grote kwesties van buitenlands beleid zijn voor de 21e eeuw, hoeven we nu alleen maar naar Oekraïne en Rusland te kijken“, zei ze. Sherman maakte haar opmerkingen tijdens het eerste Spaans-Amerikaanse seminar over cyberbeveiligingdie in Madrid werd gehouden.

Als onderdeel van zijn oorlogsstrategie heeft Rusland verschillende cyberaanvallen uitgevoerd tegen de Oekraïense regering, waaronder websites van het parlement, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. Hoewel Rusland elke betrokkenheid heeft ontkend, vermoeden de regering-Biden en de Amerikaanse inlichtingendienst dat hackers van de Russische overheid achter die aanvallen zaten.

Sherman zei dat sinds 2014 in Rusland gevestigde cyberhackers zich herhaaldelijk hebben gericht op de kritieke infrastructuur van Oekraïne, inclusief het elektriciteitsnet en het financiële systeem. Om die reden hebben de VS sinds 2017 $ 40 miljoen geïnvesteerd om Oekraïne te helpen zijn informatietechnologiesector te laten groeien.

„Onze NAVO-bondgenoten en Europese partners hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd om de cyberbeveiliging van Oekraïne te helpen verbeteren“, zei Sherman, eraan toevoegend dat de investeringen Oekraïne hebben geholpen „hun internet aan te houden en informatie te laten stromen, zelfs te midden van een brutale Russische invasie.“

Siehe auch  Spanje vs Portugal: voorspelling, aftraptijd, tv, livestream, teamnieuws, h2h voor Nations League-wedstrijd

Sherman benadrukte ook dat de VS en hun bondgenoten moeten investeren in het opbouwen van technologische capaciteiten die bestand zijn tegen cyberaanvallen die de nationale veiligheid en kritieke infrastructuur ondermijnen.

„Het internet en cybertechnologieën kunnen ongelooflijk krachtige middelen zijn voor waarheid, vrijheid, vertrouwen en menselijke verbinding“, zei Sherman. „Het is aan ons om de toekomst van cyberspace en technologie te bouwen die we willen zien.“

Tot dusver moet Rusland nog een cyberaanval tegen het Westen lanceren, maar er wordt vermoed dat het de risico’s ervan afweegt, na strenge economische sancties die ervoor zorgden dat de waarde van de roebel vorige week kelderde.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside