Vrouw en kind dood gevonden in migrantenboot voor de kust van Spanje

Vrouw en kind dood gevonden in migrantenboot voor de kust van Spanje

MADRID — De lichamen van een vrouw en een kind werden gevonden in een rubberboot vol migranten die werd onderschept door autoriteiten in de buurt van de Spaanse Canarische Eilanden, zei een woordvoerder van de maritieme reddingsdiensten vrijdag.

Het Spaanse staatspersbureau Efe citeerde lokale functionarissen op de Canarische Eilanden die zeiden dat het leek alsof de vrouw en het 4-jarige meisje werden verpletterd door het aantal mensen in de boot.

Het was niet meteen bekend of het kind en de vrouw familie van elkaar waren.

Reddingsdiensten vonden de lichamen na het onderscheppen van de bijboot donderdagavond voor de kust van Lanzarote, gelegen voor de noordwestkust van Afrika, zei een woordvoerder van het hoofdkantoor van de Maritieme Reddingsdienst in Madrid. Hij sprak op voorwaarde van anonimiteit omdat hij niet bij naam genoemd mag worden.

De boot vervoerde zo’n 50 migranten uit de landen van de Sahara en zou zijn vertrokken van nabij de zuidwestelijke Marokkaanse stad Tantan, in de buurt van Lanzarote. Het werd opgemerkt door een passerende vissersboot. Een man moest worden overgevlogen naar een ziekenhuis op de Canarische Eilanden nadat de migranten uit de bijboot waren gehaald.

Een andere rubberboot met 27 migranten uit de landen van de Sahara werd donderdag in hetzelfde gebied opgepikt en een andere, met zo’n 50 migranten, werd vrijdagochtend gesignaleerd.

De reis over de Atlantische Oceaan naar de Canarische Eilanden is een van de gevaarlijkste migratieroutes ter wereld, zeggen autoriteiten en mensenrechtenorganisaties, waarbij reizen in vaak overbelaste boten meer dan een week duren om de Spaanse archipel en Europese bodem te bereiken.

Siehe auch  Die besten 30 Huawei P Smart Hülle Silikon Handverlesen für Sie

———

Volg de berichtgeving van AP over migratieproblemen op https://apnews.com/hub/migration

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside