Vrees voor wolvenpopulatie na ‚catastrofale‘ bosbrand in Spanje | Spanje

Vrees voor wolvenpopulatie na ‚catastrofale‘ bosbrand in Spanje |  Spanje

De Spaanse regering heeft het Sierra de la Culebra-gebergte in de provincie Zamora tot catastrofegebied verklaard nadat een brand 30.000 hectare (74.000 acres) bos verwoestte, waardoor de vrees voor de toekomst van de lokale wolvenpopulatie werd gewekt.

Het besluit geeft de regio Castilla y León onmiddellijk toegang tot € 2 miljoen (£ 1,7 miljoen) aan fondsen voor economisch herstel om de schade te herstellen die is veroorzaakt door de ergste brand in tien jaar, die een enorm deel van het 600 vierkante kilometer grote biosfeerreservaat in noordwest Spanje.

De brand brak een week geleden uit en verspreidde zich snel, aangewakkerd door harde wind en ongebruikelijk hoge temperaturen. Meer dan 650 brandweerlieden uit heel Spanje hebben gestreden om de brand te bedwingen, geholpen door vliegtuigen en helikopters, voordat deze zondag eindelijk onder controle werd gebracht.

„Het grootste probleem is nu bodemerosie veroorzaakt door wind en regen“, zegt Luis Suárez van WWF. “Het is van fundamenteel belang dat we de bodem stabiliseren en het gebied zodanig herstellen dat het in de toekomst beter bestand is tegen brand, wat gepaard gaat met duurzame activiteiten zoals traditionele begrazing van vee en verantwoord bosbeheer.”

Naast het verlies van zo’n 25.000 hectare bos, is er angst voor de toekomst van de lokale wolvenpopulatie, een van de grootste van Spanje. Er wordt gedacht dat de volwassenen aan de vlammen zijn ontsnapt, maar de jongen waren slechts een paar weken oud en hebben het misschien niet overleefd.

„De vrouwtjes bevallen meestal half mei en dus zouden de welpen niet erg mobiel zijn,“ zei Suárez. „Het is zeer onwaarschijnlijk dat de vrouwtjes in staat zouden zijn geweest om alle jongen uit de holen te krijgen, maar het is te vroeg om met zekerheid te zeggen.“

Siehe auch  Afganistan sekali lagi belajar dari Aceh

Er wordt gedacht dat het gebied de thuisbasis was van 10 wolvenroedels, die elk hun eigen grote territorium bezetten, waarvan een groot deel nu is vernietigd.

Zamora is opgehouden als een rolmodel voor het samenleven tussen boeren en wolven. Een verbod op de jacht op dieren in het noordwesten van Spanje, waar de meeste roedels zijn geconcentreerd, werd vorige maand pas wet, ondanks verzet van rechtse wetgevers.

Er zijn ongeveer 300 roedels in Spanje, elk bestaande uit maximaal acht wolven, de grootste populatie in West-Europa.

De sierra is ook de thuisbasis van grote populaties herten, wilde zwijnen, bergkatten, otters en steenarenden. Er zijn observatietorens gebouwd, waardoor bezoekers een zeldzame kans hebben om wolven in het wild te zien.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside