Veilige strategie of ongepast? Het besluit van Jharkhand om de overwinning op te geven roept gemengde reacties op

Veilige strategie of ongepast?  Het besluit van Jharkhand om de overwinning op te geven roept gemengde reacties op
„Waren ze bang voor het Nagaland-team?“, Kanwaljit Singh, hun coach, sprak geen woorden uit terwijl hij zijn verbazing uitte dat Jharkhand doorging met batten op dag vijf van hun Ranji-trofee pre-kwartfinale wedstrijd in Eden Gardens, ondanks dat we de dag ingaan, rijdt er een verbluffende 723 vooruit.

Volgens de toernooiregels zou Jharkhand al de kwartfinale hebben gehaald, nadat hij een voorsprong had behaald in de eerste innings, wat een enorme 591 runs was. En toen de vijfde dag begon, moesten ze kiezen uit een van de twee: kiezen voor drie sessies bowlen en proberen tien Nagaland-wickets te nemen om de kwartfinale in te gaan met een regelrechte overwinning, of doorgaan met batten en verder grinden van de tegenstanders. in de hitte en vochtigheid van Kolkata.

Ze kozen voor het laatste.

Jharkhand kreeg in alle drie hun competitiewedstrijden in Guwahati relatief moeilijke velden om op te slaan, met name in het Nehru Stadium, waar ze hun eerste en derde wedstrijd speelden. tegen Chhattisgarh, de hoogste score over de eerste drie innings was slechts 174, met Chhattisgarh’s Shashank Singh’s 43 als de meeste door een slagman. Zelfs de wedstrijd tegen Tamil Nadu zag teamtotalen dalen tot de derde innings, voordat Jharkhand nerveus 215 achtervolgde.
Tussendoor het spel tegen Delhi in het Baraspara Cricket Stadium bood veel meer: ​​ten minste één Jharkhand-slagman kreeg beide keren dat ze sloegen een eeuw, waarbij Delhi te bijna 335 achtervolgde op de laatste dag.
En dus Saurabh Tiwary, Jharkhand’s aanvoerder, gaf er de voorkeur aan zijn slagmensen wat te oefenen in plaats van te kiezen voor een regelrechte overwinning. „Als we ze hadden uitgeschakeld, wat zouden we dan hebben bereikt? Zouden we iets extra’s hebben bereikt?“, zei hij tegen ESPNcricinfo.

En ondanks het feit dat de kwartfinale meer dan twee maanden verwijderd is – met het Ranji Trophy-schema dat dit seizoen door de IPL wordt opgesplitst – wees hij erop dat herhaaldelijk folden voor niet-overtuigende totalen betekende dat een vlak Eden-veld de beste kans was om hun slagkracht te versterken , terwijl ze ook vermeldden dat het gebrek aan ervaring van hun slagmensen de reden was waarom het scoren van grote punten hen meer vertrouwen zou hebben gegeven.

Siehe auch  Suzuki perlu melakukan lebih banyak pengujian untuk menghindari lagging

„Onze batslieden hadden moeite om zelfs maar rond de 170-180 te scoren. Ze hadden niet zo’n goed contact, dus ik heb persoonlijk als doel gesteld dat we de punten zouden pakken“, zei hij.

„Welke spelers we ook hebben, ze zijn allemaal jong; ik ben de enige die 80 of 90 wedstrijden eersteklas heeft gespeeld.“ [cricket]. Anderen hebben allemaal ongeveer 20 of zelfs maar tien wedstrijden gespeeld. Dus hoe meer runs we scoren, hoe meer vertrouwen onze batsmen krijgen, zodat ze de komende tijd beter kunnen presteren.“

Als we ze hadden weggegooid, wat hadden we dan bereikt? Hadden we iets extra’s bereikt?

Saurabh Tiwary verdedigt de beslissing van Jharkhand om Nagaland uit de wedstrijd te slaan

Kanwaljit klonk echter zeer verrast door Jharkhands „ongevraagde“ strategie op de vijfde dag. „Ik weet niet wat ze wilden doen. Ze hadden moeten proberen om voor een regelrechte overwinning te gaan“, zei hij. „Als ze echt bang waren dat we die runs zouden krijgen, dan ben ik echt trots op mijn team.“

Maar waarom hebben ze het vervolg niet afgedwongen ondanks zo’n grote voorsprong? Tiwary zei dat zijn bowlers niet op hun best waren en dat hij tevreden was met de voorsprong van de eerste innings die hen naar de volgende fase van het toernooi bracht.

„We waren klaar om het vervolg af te dwingen, maar sommige van onze bowlers hadden een probleem met hun vingers dat hun bowlen beïnvloedde“, voegde hij eraan toe. „Ik moest mijn spelers beschermen [from further injury]. Ten tweede kwalificeer je je bij knock-outs op het moment dat je de leiding neemt. Het was dus niet nodig om in de tweede innings te bowlen.“

Jharkhand had al 655 geplaatst halverwege het spel van de tweede dag toen het zevende wicket – dat van de 17-jarige Kumar Kushagra voor 266 – viel. Waarom verklaarde Jharkhand dan niet zelfs met zoveel runs op het bord?

„Als we de komende tijd tegen andere teams gaan spelen, bestaat de kans dat onze nrs. 8-11 punten moet scoren. Het is mogelijk dat we instorten.“ zei Tiwary. „En dat kunnen ze alleen doen als ze gewend zijn om te presteren.

„Als we de kwartfinale op een vergelijkbaar veld spelen, wie zal ons dan redden? Het is mogelijk dat we vijf of zes te vroeg staan. Dan kunnen we van de tailenders verwachten [Shahbaz] Nadeem, Rahul [Shukla] of Ashish [Kumar] nadat we ze dat platform hebben gegeven om punten te scoren.“

Nogmaals, Kanwaljit was niet overtuigd van het idee om Jharkhand door te slaan, en zei dat het mogelijk was dat ze „niet al te zeker waren over hun score“, waarbij Nagaland de pre-kwartfinale binnenging met twee scores van meer dan 500 van de vijf keer dat ze sloegen, waarbij hun laagste totale aantal eerst 295 was, waarna ze hun tweede inning afkondigden tegen Mizoram.

„Ik begreep niet waarom ze dat deden. Waarschijnlijk wilden ze heel veilig spelen.“

Niet alleen vermeed Jharkhand te declareren, zelfs na het verzamelen van 655, ze bleven batten tot in de derde ochtend na de hele eerste twee dagen te hebben geslagen, waarna ze 769 waren voor 9, met nr. 8 Shahbaz Nadeem op 123* op dat moment. Ze eindigden uiteindelijk pas toen het laatste wicket viel met Nadeem op 177 en Jharkhand’s totaal op 880 na meer dan 200 overs.

Jharkhand werd ook geholpen door gedropte vangsten. Nagaland zette Kushagra neer op 10, 44 en 132 op weg naar 266, wat de op één na hoogste score bleek te zijn van een Jharkhand-slagman in eersteklas cricket.

Kanwaljit zei dat gemiste kansen de sleutel waren tot het behalen van zo’n groot totaal voor de tegenstander, maar was het niet eens met de gedachte om Jharkhand te oefenen om in beide innings te blijven slaan, vooral nu hun volgende wedstrijd zo ver weg is.

Kya slagoefening? [What batting practice?]“, vroeg hij zich af.“ Maar toen was het hun beslissing, dus kya bolega zoemen? [What should I say?]. Ze mogen pas spelen na IPL, en dat zal na twee maanden zijn. Dus hoe is het zinvol? Volgens de cricketstrategieën zou ik zeker voor een regelrechte overwinning zijn gegaan. En dat zou eerlijk zijn geweest. Maar als ze het gevoel hadden dat het om slagoefeningen ging, was dat hun keuze.“

Hoewel Kanwaljit zei dat Nagaland Jharkhand had kunnen beperken tot ongeveer 350 als ze hun kansen hadden gegrepen, bleef hij nog steeds trots op hun inspanningen, erop wijzend hoe zelfs de Nagaland Cricket Association hen heeft geholpen een stap hoger te zetten.

„Het was een zeer vruchtbaar seizoen voor ons. We kwamen met een zeer positieve intentie, en na het winnen van die drie wedstrijden tegen de noordoostelijke teams – het waren goede teams – hadden mijn jongens veel vertrouwen“, zei hij.

„Ik herinner me dat toen ik aan het spelen was, Jharkhand Bihar . was [there was no Ranji team from Jharkhand since they were both the same state]. Ze moeten hetzelfde proces hebben doorlopen als Nagaland nu doormaakt. Ze kwamen hard op, en ik weet zeker dat Nagaland dat ook zal doen.“

Himanshu Agrawal is een sub-editor bij ESPNcricinfo

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside