Vakantiewaarschuwing Spanje: toeristen krijgen deze zomer nieuwe boetes op het strand

Vakantiewaarschuwing Spanje: toeristen krijgen deze zomer nieuwe boetes op het strand

TOERISTEN die roken op een van de 10 stranden van Barcelona riskeren nu boetes nadat een verbod op het aansteken op het zand was goedgekeurd.

De Catalaanse hoofdstad is nu de eerste grote stad van Spanje die roken op al haar stranden verbiedt.

2

Barcelona is de eerste grote stad van Spanje geworden die roken op al zijn stranden verbiedtKrediet: Getty

De verhuizing markeert het einde van een plan dat vorig jaar begon met een proefprogramma dat roken verbiedt op vier stranden: Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icaria en Nova Marbella.

Zonnebaders die de nieuwe beperkingen negeren, zijn gewaarschuwd dat ze een boete van £ 25 krijgen, hoewel de hoofdraden zeggen dat ze niet verwachten dat ze mensen zullen straffen voor het aansteken.

De tien stranden die onder de nieuwe regel vallen, beslaan iets meer dan vijf kilometer kustlijn.

Eloi Badia, een raadslid van Barcelona, ​​zei: „Vorig jaar kreeg niemand een boete.

Spanje strandwaarschuwing als weinig bekende regel kan je een boete van £ 130 opleveren
Spanje vakantiewaarschuwing omdat Britten vertelden geen erg populair kledingstuk te dragen

„Iedereen begreep de situatie perfect en alleen de eigenaardige roker moest worden gevraagd om naar de promenade te gaan.“

De hoofden van de gemeenteraad van Barcelona zeggen dat ze het verbod om gezondheidsredenen hebben verlengd en om de meerderheid van de strandgebruikers tevreden te stellen en wijzen op wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat sigarettenpeuken ongeveer tien jaar nodig hebben om te verdwijnen.

De Spaanse regering heeft maatregelen voorgesteld om het huidige rookverbod op openbare plaatsen uit te breiden naar terrassen en stranden.

Maar de ambitieuze nieuwe antirookwet waar aan wordt gewerkt, en die naar verwachting ook een verbod op verlichting in personenauto’s zal omvatten, zal naar verwachting pas in 2023 volledig zijn opgesteld.

Siehe auch  Mercados emergentes-Chile, el Tesoro cambiario mexicano conduce a pérdidas de lotes a medida que aumenta el rendimiento

Het ministerie van Volksgezondheid van het land wil ook de prijs van tabak opdrijven door middel van extra belastingen.

Het aantal stranden waar roken verboden is in Spanje is gestegen van ongeveer 15 in de zomer van 2014 tot ongeveer 550 nu.

Ze omvatten 13 stranden in de provincie Malaga aan de Costa del Sol en zeven in Mallorca.

Roken is ook verboden op ongeveer 25 procent van de stranden van de Costa Blanca, hoewel boetes niet vaak worden uitgedeeld aan degenen die oplichten.

De uitzonderingen zijn Finestrat Cove, een stedelijke inham van fijn zand op ongeveer twee mijl van Benidorm, waar boetes voor roken en vapen kunnen oplopen tot ongeveer £ 630.

Spanje heeft ook andere regels ingevoerd die gevolgen kunnen hebben voor Britten die er deze zomer op vakantie willen gaan, waaronder deze regel over hoeveel geld je nodig hebt om het land binnen te komen.

Er zijn er nog veel meer, waaronder hoeveel je kunt drinken en wat je op bepaalde plaatsen kunt dragen.

De tien stranden die onder de nieuwe regel vallen, beslaan iets meer dan vijf kilometer kustlijn

2

De tien stranden die onder de nieuwe regel vallen, beslaan iets meer dan vijf kilometer kustlijnKrediet: Alamy

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside