Vakakes gaat door met het opbouwen van opwinding met Spain Park-jeugdkamp – Shelby County Reporter

Vakakes gaat door met het opbouwen van opwinding met Spain Park-jeugdkamp – Shelby County Reporter

Door ALEC ETHEREDGE | Beheren van redacteur

HOOVER – Zittend in zijn kantoor met zijn computer open op Twitter en zijn telefoon open op Facebook, wordt hoofdcoach Tim Vakakes van Spain Park stil met een intense blik van focus.

‚Wacht even‘, zei hij. „We hebben net onze foto’s van het kamp gekregen en ik ga ze heel snel opsturen.“

Dat was de eerste keer in een tijdsbestek van vijf minuten dat hij een seconde nodig had om een ​​bericht op sociale media te delen.

Het maakt deel uit van de opwinding die hij probeert op te bouwen rond het Spain Park-voetbalprogramma op weg naar zijn eerste seizoen als hoofdvoetbalcoach van het team, nadat hij de afgelopen negen jaar Jackson-Olin had geleid.

„Vorig jaar waren er een paar klassen die niet genoeg kinderen hadden, nu zitten ze vol met kinderen,“ zei hij. „Het is best cool. Er komen een paar kinderen aan.“

Dat is nu een aandachtspunt voor Vakakes. Hij zei dat het de basis is om een ​​succesvol programma op te bouwen door de jongere kinderen en de gemeenschap te betrekken bij wat er gebeurt met het voetbalprogramma op elk niveau.

Dus tijdens het jeugdvoetbalkamp van 20-21 juni op de Spaanse Park High School van dit jaar, maakte Vakakes volledig gebruik van de mogelijkheid om opwinding op te bouwen.

Het kamp bestond niet alleen uit twee dagen van oefeningen en het leren van het spel, maar ook van twee dagen plezier van de aanwezige kampen, coaches en spelers.

Er was zelfs een punter-, pas- en trapwedstrijd waarbij de aanwezigen in verschillende facetten van het spel strijden om te laten zien wat ze hadden geleerd. Aan het einde kregen zes verschillende kampeerders een certificaat voor hun inzet en gingen ze op de foto met de hoofdcoach zelf, die natuurlijk werd geplaatst in een samenvatting van het evenement op sociale media.

Siehe auch  Unit penanganan udara Climaboc Compact dikombinasikan dengan pompa panas

„Dat is de toekomst van het programma“, zei hij. “Bij JO hadden we elk jaar een kamp en het was gewoon heel leuk om de kinderen naar buiten te brengen. Het is belangrijk voor de kinderen, de kleintjes, om eropuit te gaan en ervan te genieten en het een beetje hun thuis te laten zijn.”

Vakakes zei dat het kamp de kinderen helpt om liefde voor het spel te vinden, en gebruikte zelfs een van zijn huidige spelers als voorbeeld.

De speler, die dit jaar junior wordt, vertelde Vakakes dat hij zich herinnerde dat hij als kind naar het kamp kwam. Hij vertelde zijn coach dat het kamp hem echt had geholpen te beseffen dat hij tackelvoetbal wilde spelen.

„Dat is het doel“, zei Vakakes. “Ze leren niet veel aanvallend of verdedigend, daar gaat het niet om. Het gaat erom dat ze plezier hebben en liefde voor het spel vinden in hun gemeenschap.”

Naast de aanwezige jonge kampeerders, zei Vakakes dat het kamp bijna meer impact had op zijn spelers dan op de kinderen, iets wat hij graag zag als hun nieuwe leider.

„Ik denk dat het goed is voor onze middelbare scholieren,“ zei hij. “Ik denk dat onze middelbare scholieren misschien meer plezier hebben gehad dan de kleine kinderen. Gewoon in de buurt van de kinderen zijn en ze tegen hen laten opkijken. Ik denk dat dat het voor hen leuker maakte en hen een gevoel van dankbaarheid gaf, wetende dat ze kleine kinderen hebben die naar hen opkijken.”

Siehe auch  Apa kata-kata dari kata kolonialisme di Cina dan Rusland?

De impact op de jongere kinderen in de gemeenschap en zijn eigen spelers is slechts een deel van een initiatief om Spain Park-voetbal naar de top te brengen in een van de moeilijkste regio’s van het land, en Vakakes weet hoeveel werk dat van hem zal vergen , het schoolbestuur, de spelers en degenen die in de gemeenschap wonen.

Het woord gemeenschap was een woord dat hij veel gebruikte, en het is iets waar hij zich vanaf dag één op richtte, uitgaan en mensen ontmoeten uit verschillende buurten.

„Het is belangrijk om de hele gemeenschap te krijgen waar ze enthousiast over zijn,“ zei Vakakes. “Ik wilde naar hen toe komen. We hadden hier een kleine meet & greet met hen, maar ik zei: ‚Ik wil de gemeenschap in, ik wil eruit.‘ Dus de jongens van onze boosterclub hebben het opgezet waar we naar Graystone, Riverchase gingen, weet je, probeer gewoon naar buiten te gaan en zoveel mogelijk gemeenschappen te zien.

Met nog twee maanden tot het seizoen begint, is hij blij om de steun om hem heen te zien en grapt hij dat iedereen nu van hem houdt omdat hij nog geen wedstrijd heeft verloren.

Spain Park trapt het seizoen af ​​op vrijdag 8 augustus. 19 met een veldslag in de provincie tegen Calera.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside