Understrength Matildas gehamerd door Spanje in 7-0 vriendelijke nederlaag | Mathilde

Understrength Matildas gehamerd door Spanje in 7-0 vriendelijke nederlaag |  Mathilde

Tijdens hun eerste internationale ontmoeting met het zevende Spanje van de wereld, zakte een experimenteel Australië naar een 7-0-nederlaag in de zwaarste nederlaag van de Matilda’s in 25 jaar, een jaar na een WK voor vrouwen in eigen land.

Een vastberaden verdedigingsspel in de eerste helft maakte plaats voor een capitulatie in de tweede helft, waardoor sommige commentatoren twijfelden aan de waarde van het spelen van zo’n onervaren team tegen een van de beste teams ter wereld.

De nederlaag verhoogt de druk op coach Tony Gustavsson, die al onder vuur lag na de vroege vertrek van de Matildas in de Asian Cup in januari en wiens record sinds de overname in 2020 slecht is.

Australië miste een groot aantal vaste starters, waaronder aanvoerder Sam Kerr, en ging tijdens de rust in Huelva slechts één doelpunt achter, nadat hun weerstand uiteindelijk in de 44e minuut werd gebroken door Aitana Bonmatí.

Maar na de pauze vielen de bezoekers uit elkaar en toen Mariona Caldentey in de 48e minuut de achterkant van het net vond, gingen de sluizen open. Esther González voegde een derde plaats toe voordat Lucía García haar eerste van de wedstrijd scoorde toen Spanje binnen 10 minuten na de herstart een 4-0 voorsprong nam.

García voegde haar tweede van de avond toe voordat Irene Guerrero er twee voor zichzelf in de wacht sleepte toen de fulltime naderde en Spanje haar voorbereidingen voor de komende Women’s Euros in stijl voortzette.

Voor de Matilda’s was het hun grootste nederlaag sinds de nederlaag tegen de VS met 9-1 in 1997, en evenaarde het een 7-0 nederlaag tegen China in 1988.

Kerr, Ellie Carpenter, Steph Catley, Kyah Simon, Mary Fowler, Alanna Kennedy en Caitlin Foord ontbraken voor de wedstrijd in Huelva, met een aantal nieuwe gezichten.

Taylor Ray en Jamilla Rankin maakten allebei hun debuut toen Gustavsson acht wijzigingen aanbracht in de ploeg die vorige maand Nieuw-Zeeland met 3-1 versloeg in Canberra en met vijf aan de achterkant experimenteerde.

Voormalig Socceroo Andy Harper vroeg zich af of het verstandig is om zo’n ondermaatse kant op te zetten tegen een van ’s werelds meest formidabele teams met nog een jaar te gaan voor het WK.

„Veel mensen, toegewijden van de Matilda’s… zullen denken: ‚Waarom dit, waarom nu?‘, vertelde Harper aan Channel Ten. “Dat is de vraag die zal weerklinken.

„Je speelt tegen Spanje weg van huis een jaar na het WK. IJzer scherpt ijzer – dus dit was ijzer versus hout, met het grootste respect.

„Die ineenstorting in de tweede helft is geen schande voor ons team, maar volgens mijn telling zijn er vier of misschien vijf meisjes uit de NSW NPL (National Premier League). En dus, een jaar na het WK, is dat wanneer we zien of meisjes die op dat niveau voetballen zes van de 30 beste spelers ter wereld kunnen opnemen?

„Dit kan twintig wedstrijden geleden zijn geweest om de opties door te spitten. Interessant, het is wat het is voor vandaag, en dus nu hij [Gustavsson] moet het team bij elkaar brengen… maar hoeveel schade zou er vandaag zijn aangericht?“

Australië speelt woensdag AEST tegen Portugal in het Estadio Antonio Coimbra da Mota in Estoril in een andere vriendschappelijke wedstrijd.

Siehe auch  Informasi Gempa: Light Mac. 4.2 Gempa

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside