Ultieme gids: CommBank Matildas v Spanje

Ultieme gids: CommBank Matildas v Spanje

De Commonwealth Bank Matildas keert volgende week terug naar internationale actie en neemt het voor het eerst op tegen Spanje en voor de vierde keer tegen Portugal, in een reeks van twee wedstrijden.

Als eerste neemt Australië het op tegen Spanje in Estadio Nuevo Colombino, Huelva op zaterdag 25 juni (lokaal) / zondag 26 juni (AUS) om 21.30 uur (lokaal) / 5.30 uur (AEST).

Hier is alles wat je moet weten over deze vriendelijke serie:

Achtergrond

Australië en Spanje zullen voor het eerst oog in oog komen te staan ​​en toen hoofdcoach Tony Gustavsson in 2020 het roer overnam, beloofde hij ervoor te zorgen dat de CommBank Matildas zoveel mogelijk diverse teams van hoge kwaliteit speelden.

Spanje zal ernaar streven om hun voorbereidingen voor het EURO 2022 voor vrouwen af ​​te ronden, terwijl Australië zichzelf blijft uitdagen tegen landen van wereldklasse voorafgaand aan de FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023™ in slechts 13 maanden.

LEES: Polkinghorne wil het opnemen tegen zware tegenstanders in Spanje en Portugal

ploeg

De hoofdcoach van Commonwealth Bank Matildas, Tony Gustavsson, riep een groot aantal nieuwe gezichten op voor de 24-spelersploeg om het op te nemen tegen Spanje en Portugal in de FIFA International Window van juni.

Op het roster staan ​​14 leden van de ploeg die Nieuw-Zeeland versloeg in de serie van april met een aantal spelers in sterke vorm. Middenvelder Clare Wheeler werd onlangs uitgeroepen tot Fortuna Hjørring Speler van het Jaar in een seizoen waarin de Deense club de bekertitel opeiste en tweede werd in de competitie.

Siehe auch  Statistik virus corona global untuk minggu ke-34

Emily van Egmond van San Diego Wave speelde een belangrijke rol bij hun winnende start van hun inaugurele NWSL-seizoen en het Zweedse duo Teagan Micah en Charli Grant assisteerde koploper FC Rosengard bij het claimen van de Swedish Cup-titel vorige maand.

Reis naar 2023 - Thin Banner

Ondertussen zal in het FIFA-venster doelman Lydia Williams in de rij staan ​​om de eerste vrouwelijke Australische doelman te worden die 100 optredens voor Australië haalt.

Als het op frisse gezichten aankomt, zal het trio van Mackenzie Hawkesby, Matilda McNamara en Taylor Ray voor het eerst deelnemen aan een seniorentrainingskamp. Capped-spelers Angela Beard, Larissa Crummer, Princess Ibini-Isei, Rachel Lowe en Amy Sayer keren allemaal terug na afwezigheid. Uncapped-verdediger Winonah Heatley en Jacynta Galabadaarachchi van Celtic FC hebben ook een terugroepactie ontvangen voor dit venster.

LEES: Galabadaarachchi: ik wil iedereen laten zien wat voor type speler ik ben
MEER: Taylor Ray “schudde” bij de gedachte aan CommBank Matildas debuut

Juni zal de afwezigheid van een groot aantal vaste namen zien, waaronder CommBank Matildas-aanvoerder Sam Kerr, vice-aanvoerder Steph Catley, evenals een aantal senior spelers. Verdediger Ellie Carpenter zal ook in de nabije toekomst aan de zijlijn staan ​​met de Lyon-ster die een gescheurde voorste kruisband oploopt in de UEFA Women’s Champions League-finale.

Tegenstander

La Roja staat momenteel op de zevende plaats in de wereld (hun hoogste ranglijst tot nu toe) en zal aan het eind van de maand een spannende uitdaging blijken te zijn voor de CommBank Matildas. FIFA Women’s World Cup Australië en Nieuw-Zeeland 2023™.

Met toonaangevende spelers als de Ballon d’Or-winnaar, Alexia Putellas en La Roja’s topscorer, Jennifer Hermoso, geeft het de CommBank Matildas de kans om zichzelf te meten met de besten.

Siehe auch  Berita tentang larangan Audi untuk berhubungan dengan Chitta Chitta ... ... Antwerpen

„Dat is de sleutel voor ons als team, om te blijven spelen tegen tegenstanders van hoge kwaliteit met verschillende speelstijlen, terwijl we blijven bouwen aan het WK“, legde veteraan verdediger Clare Polkinghorne uit toen hem werd gevraagd hoe ze het vindt om Spanje voor de allereerste keer te ontmoeten. tijd.

Clare Polkinghorne van de Matildas bedankt het publiek na de Women's International Friendly match tussen de Australia Matildas en Brazilië in CommBank Stadium op 23 oktober 2021 in Sydney, Australië.  (Foto door Mark Kolbe/Getty Images)

„Het is belangrijk voor ons om onszelf bloot te stellen aan verschillende soorten teams om te blijven bouwen aan onze speelstijl en natuurlijk om combinaties te blijven ontwikkelen tegen elk team waarmee we te maken hebben.

„Spanje is een op balbezit gebaseerd team dat ervan houdt de bal te verplaatsen en het spel met de bal te controleren.

„Ze zijn een zeer technisch team en kunnen heel geduldig aan de bal zijn, dus het wordt een goede kans voor ons om tegen een kwalitatief hoogstaand team op balbezit te spelen.“

Wedstrijddetails

Spanje v Australië
Datum: zaterdag 25 juni (lokaal) / zondag 26 juni (AUS)
Tijd: 21.30 uur (lokaal) / 5.30 uur (AEST)
Locatie: Estadio Nuevo Colombino, Huelva
Uitzending: Network 10, 10 Play en Paramount+

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside