Uitleg over de toegangsvereiste van € 100 per dag in Spanje

Uitleg over de toegangsvereiste van € 100 per dag in Spanje

Visumvrij reizen naar het grenzeloze Schengengebied, dat bestaat uit 26 Europese landen, is mogelijk voor de biometrische paspoorthouders van meer dan 60 wereldlanden, waaronder hier, het Verenigd Koninkrijk, Australië, de Verenigde Staten, Albanië, Nieuw-Zeeland, Georgië, en meer.

Visumvrij betekent echter niet vrijblijvend.

Reizigers uit visumvrije landen moeten bij het verschijnen aan de buitengrenzen van het Schengengebied ervoor zorgen dat ze aan een aantal verplichte voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor toegang.

De visumvrijstelling geeft geen onvoorwaardelijk recht op binnenkomst en verblijf. De lidstaten hebben het recht om de toegang te weigeren en op hun grondgebied te blijven als niet aan een of meer van de toegangsvoorwaarden is voldaan”, merkt de Europese Commissie op, waarbij ze uitlegt hoe visumvrije toegang werkt en ook de vereisten opsomt.

Volgens de Commissie moeten reizigers aan de volgende belangrijkste voorwaarden voldoen om de Schengenlanden binnen te kunnen komen:

  • Ze moeten in het bezit zijn van een geldig reisdocument dat is afgegeven door een van de landen op de visumvrije lijst
  • Ze moeten in het bezit zijn van een bewijs van het doel van hun reis, een bewijs dat ze voldoende financiële middelen hebben om hun verblijf te ondersteunen en een bewijs van hun geplande terugkeerdatum
  • Ze mogen geen signalering in het Schengeninformatiesysteem hebben met het oog op weigering van toegang

Als het gaat om het bewijs dat ze voldoende financiële middelen hebben om hun verblijf in de EU te ondersteunen, heeft elk land een ander bedrag nodig. Het minimaal vereiste dagelijkse bedrag voor toegang tot Frankrijk is bijvoorbeeld € 120 als de reiziger geen bewijs heeft van vooruitbetaalde accommodatie. Als de accommodatie al is betaald, daalt het vereiste bedrag naar € 65 per dag.

Volgens artikel 5, lid 3, van de grenscode van het Schengengebied: “bestaansmiddelen worden beoordeeld op basis van de duur en het doel van het verblijf en op basis van de gemiddelde prijzen in de betrokken lidstaat(en) voor kost en inwoning in goedkope accommodatie, vermenigvuldigd met het aantal verbleven dagen.”

Verder merkt de Europese Commissie ook op dat de grenswachters kunnen controleren of er voldoende middelen van bestaan ​​zijn op contant geld, reischeques en creditcards die in het bezit zijn van de reiziger.

Siehe auch  Tiroteo peligroso en Chile desata tensiones con mapuche nacional

De verklaringen van sponsoring, indien dergelijke verklaringen zijn voorzien door de nationale wetgeving en garantieverklaringen/uitnodigingen van gastheren, zoals gedefinieerd in de nationale wetgeving, in het geval de onderdaan van een derde land bij een gastheer verblijft, kunnen ook het bewijs vormen van voldoende middelen om levensonderhoud”, legt de Commissie uit.

Reizigers naar Spanje moeten bewijzen dat ze minimaal € 100 per dag hebben

Pas onlangs is via een verklaring in de officiële EULaw-databank en de thuisbasis van het EU-Publicatieblad, kortweg EUR-Lex, aangekondigd dat reizigers uit derde landen die het nationale grondgebied van Spanje bereiken, moeten blijven beschikken over het bewijs dat ze een bedrag van minimaal € 100 per dag om Spanje binnen te kunnen komen.

Dezelfde vereiste is ook van toepassing op aanvragers van een Schengenvisum voor Spanje, wat betekent dat ze moeten aantonen dat ze ten minste € 100 per dag hebben die ze van plan zijn in Spanje te blijven wanneer ze een Schengenvisum voor Spanje aanvragen.

… buitenlanders die van plan zijn het nationale grondgebied te betreden, moeten blijven bewijzen dat ze een minimumbedrag van € 100 per persoon per dag hebben, degenen die van plan zijn in Spanje te blijven met een minimum van € 900 of het wettelijke equivalent daarvan in vreemde valuta, op voorwaarde dat ze zijn vereist door de ambtenaren die belast zijn met het uitvoeren van de controle op de toegang tot het Spaanse grondgebied, en onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in het bovengenoemde besluit”, staat er op de EUR-Lex-website.

Waarom € 100?

Het bedrag van € 100 per dag vertegenwoordigt tien procent van het bruto minimum interprofessioneel brutoloon of het wettelijke equivalent daarvan in de valuta van een derde land, vermenigvuldigd met het aantal dagen dat ze van plan zijn op het grondgebied van Spanje door te brengen en met het aantal andere reizigers van wie De kosten zullen ook worden gedekt.

Met ingang van 1 januari 2022 hebben de Spaanse autoriteiten het minimum interprofessioneel salaris vastgesteld op € 33,33 per dag of € 1.000 per maand, afhankelijk van of het salaris wordt vastgesteld op dagen of op maanden.

Siehe auch  Camiones bolivianos acuerdan frenar protestas contra reapertura del ferrocarril a Chile

„Ik ben verschillende keren naar Spanje gereisd en er is nooit om dergelijk bewijs gevraagd“

Veel reizigers hebben Spanje misschien meer dan eens bezocht, en dezelfde is nooit gevraagd om bewijs te tonen van voldoende financiële middelen om het land binnen te komen.

De reden hierachter is dat hoewel reizigers absoluut verplicht zijn een dergelijk bewijs bij zich te hebben, de grenswachters niet verplicht zijn om elke persoon die het land binnenkomt te vragen deze documenten te tonen. In feite worden willekeurige reizigers geselecteerd om om dergelijke documenten te worden gevraagd.

Buitenlanders moeten, indien de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de toegang van mensen tot het Spaanse grondgebied, bewijzen dat ze over economische middelen beschikken [for entering the country],‚, merkt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken op.

Het ministerie wijst er ook op dat reizigers in aanmerking komen om te bewijzen dat ze over de vereiste financiële middelen beschikken door middel van contant geld of door het tonen van gecertificeerde cheques, reischeques, betalingsbrieven of creditcards.”Die vergezeld moet gaan van het rekeningafschrift of een up-to-date bankboek.” Andere middelen die op betrouwbare wijze het beschikbare bedrag als krediet van de bovengenoemde kaart of bankrekening bewijzen, worden ook geaccepteerd.

Op een forum van CaminoDeSantiago, waarin de eis werd besproken, hebben veel reizigers volgehouden dat ze nooit om dergelijke documenten zijn gevraagd wanneer ze naar Spanje reizen. Toch waren er anderen die hun ervaring deelden dat ze daadwerkelijk moesten bewijzen dat ze voldoende middelen van bestaan ​​hadden om het land binnen te komen.

De enige keer dat mij werd gevraagd om bewijs van geld om mezelf te onderhouden, het enige wat ik deed was mijn Mastercard, Visa-kaart, een debetkaart en een ATM-kaart op de bank leggen en dat was voldoende … Ik werd niet gevraagd om bank verklaringen of iets anders. Ik draag de debetkaart en de ATM-kaart als laatste verdedigingslinie mocht er iets misgaan … en één reis gebeurde het!” schreef een reiziger onder de naam Tassie Kaz.

Siehe auch  Hasil bonus produksi panas bumi tahunan di Indonesia

Terwijl een andere commentator onder de naam Eve Alexandra zei dat ongeveer een week geleden, tijdens haar reis naar Spanje, haar werd gevraagd om haar paspoort, bewijs of ze een vaccinatiekaart had, en terwijl haar werd gevraagd of ze € 96 per dag had om te betalen het aantal dagen van haar reis, hoefde ze dat niet te bewijzen.

Wat gebeurt er als mij wordt gevraagd te bewijzen dat ik € 100 per dag heb en het niet heb?

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken legt uit dat als de grenswachters besluiten een reiziger te vragen of hij of zij over de nodige middelen van bestaan ​​beschikt, en hij of zij dit niet doet, de grenswachters het recht hebben om die reiziger de toegang tot het land te weigeren .

In het geval dat bij het uitvoeren van de controle op de binnenkomst van personen op het Spaanse grondgebied wordt vastgesteld dat een buitenlander niet over voldoende economische middelen beschikt voor de tijd dat hij in Spanje wil blijven en zijn reis naar het land van bestemming of naar het land van bestemming wil voortzetten terugkeer naar het land van herkomst, of niet beschikt over het nominatieve, niet-overdraagbare en gesloten ticket of tickets, in het vervoermiddel dat ze van plan zijn te gebruiken, zal hun toegang tot het Spaanse grondgebied worden geweigerd zoals bepaald door de wet,” legt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken uit.

Bovendien waarschuwt het ministerie dat grensbeambten het recht hebben om toegang tot Spanje te verlenen aan personen die niet over voldoende financiële middelen beschikken, maar door de duur van hun toegestane verblijf te verkorten in verhouding tot de beschikbare middelen, door zorgvuldigheid in het paspoort of iets dergelijks document.

Dit betekent dat de bewakers in aanmerking komen om een ​​deadline te stellen waarbinnen de reizigers Spanje moeten verlaten. Reizigers zullen volgens deze deadline ook een nieuw vertrekticket moeten kopen.

>> In 2020 werd meer dan 135.000 onderdanen van derde landen de toegang aan de EU-buitengrenzen geweigerd

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside