Tokyo 2020: Joy kent geen grenzen in Jharkhand-dorpen terwijl het Indiase dameshockeyteam de eerste halve finale binnenstormt

Tokyo 2020: Joy kent geen grenzen in Jharkhand-dorpen terwijl het Indiase dameshockeyteam de eerste halve finale binnenstormt

Olympische Spelen in Tokio: maak kennis met de Fab 16 die India naar de halve finales van het dameshockey bracht

De dorpelingen in Simdega en Khunti trotseerden onophoudelijke regen en regelden generatorsets en televisies om hun dochters te zien optreden tijdens het megasportevenement. De wereld nr. 9 damesteams uit India leverden een fenomenale prestatie tegen drievoudig kampioen Australië op maandag om naar de eerste halve finale van de Olympische Spelen te katapulteren.

Salima Tete (19) afkomstig uit het dorp Badkichapar in Simdega en Nikki Pradhan (27) uit het dorp Hesal in Khunti maken deel uit van het dameshockeyteam dat eerder op de dag geschiedenis schreef in Tokio.

Bij Tete’s hut, die van modder is gemaakt, konden haar ouders Subani en Sulakshan hun tranen nauwelijks bedwingen toen het laatste fluitsignaal klonk, waardoor India op een opvallende afstand van Olympisch goud stond. Haar ouders herinnerden zich hoe hun dochter begon te hockeyen met handgemaakte bamboestokken en ballen op ruige gronden in Barkichhapar, een klein dorp op ongeveer 30 km van het districtshoofdkwartier.

Een van Tete’s vier zussen, Mahima, heeft ook deelgenomen aan hockeywedstrijden op staatsniveau. Het district Simdega heeft eerder spelers voortgebracht zoals Sylvanus Dungdung en Michael Kindo die India vertegenwoordigden op de Olympische Spelen van München.

President van Simdega Hockey Association, Manoj Konbegi, prees Tete en noemde haar een „briljante hockeyspeler“. Jubelscènes waren vergelijkbaar in Pradhan’s dorp in Khunti, waar mensen ‚Nikki Nikki‘ riepen wanneer ze de bal kreeg, en geen centimeter bewogen tot het eindresultaat van India 1 en Australië 0. Haar vader Soma vertelde PTI dat hij dolblij met het succes van het team en kan niet wachten tot India goud in de wacht sleept.

Siehe auch  Dalam Memorial Job van Brucem

Verstikt door emotie zei Jeetan Devi, Pradhans moeder, dat God naar haar gebeden had geluisterd. Pradhan, die de eerste vrouwelijke hockeyspeler uit haar staat was die deelnam aan de Olympische Spelen in de Rio-editie, begon op jonge leeftijd met de sport en verfijnde haar vaardigheden in het Bariatu Girls‘ Hockey Center in Ranchi, waar het voormalige India hockeykapitein Asunta Lakra had ook getraind.

Chief Minister Hemant Soren, het Indiase dameshockeyteam begroetend, zei: „De dochters van het land hebben geschiedenis geschreven door voor de eerste keer op de Olympische Spelen deel te nemen aan de halve finales. Veel felicitaties aan onze dochters voor de geweldige prestatie.“

Soren had vorige maand een geldprijs voor de Jharkhand-spelers aangekondigd – Rs 2 crore voor het winnen van de gouden medaille, Rs 1 crore voor de zilveren medaille en Rs 75 lakh voor brons.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside