‚Tinder Swindler‘ zei gezocht in Spanje vanwege het gebruik van zogenaamd nep-Israëlisch identiteitsbewijs

‚Tinder Swindler‘ zei gezocht in Spanje vanwege het gebruik van zogenaamd nep-Israëlisch identiteitsbewijs

Shimon Hayut, de Israëlische fraudeur die algemeen bekend staat als de „The Tinder Swindler“ naar aanleiding van een populaire Netflix-documentaire over waargebeurde misdaad dit jaar met die naam, zou in Spanje worden gezocht voor een incident in 2019 waarbij hij naar verluidt een vervalst Israëlisch rijbewijs overhandigde naar de politie.

Een rechtbank in Algeciras, een stad in de provincie Cadiz, Andalusië in de buurt van de Straat van Gibraltar, heeft een actief „zoek- en arrestatiebevel“ uitgevaardigd voor een Israëlische burger van wie wordt aangenomen dat hij echt Hayut is, Spaanse media gemeld eerder deze maand. De berichten werden dit weekend opgepikt door de Britse Daily Mail en Hebreeuwse media.

De Spaanse autoriteiten startten in februari 2019 een strafrechtelijke procedure naar aanleiding van een klacht bij de politie een maand eerder toen Hayut een Maserati zou hebben geparkeerd op het strand in Tarifa, aan de zuidkant van het Iberisch schiereiland, en het voertuig vast kwam te zitten op het zand van Los Lances Sur, een populaire windsurfbestemming.

Hayut werd gevraagd om naar een plaatselijk politiebureau te komen met een Israëlisch rijbewijs onder de naam Michael Bilton. In eerste instantie werden er tegen Bilton een procedure wegens verkeersovertredingen aangespannen, maar volgens een bericht in de lokale nieuwszender La Voz De Cadiz heeft de politie sindsdien de gerechtelijke autoriteiten gevraagd Hayut als de dader te registreren en de zaak onder zijn naam te heropenen.

Het huiszoekingsbevel werd in 2020 ingediend toen „Bilton“ niet kwam opdagen voor gerechtelijke procedures.

Het lokale rapport zei dat het identiteitsbewijs dat Hayut naar verluidt achter de politie had getoond, vals was na een onderzoek uitgevoerd door een gemeentelijke agent die gespecialiseerd is in documentvervalsing, die ook de Netflix-documentaire zag toen deze in februari van dit jaar werd uitgebracht en contact opnam met de Noorse regisseur het.

Shimon Hayut met een van zijn slachtoffers. (Schermtekst)

De onderzoeks- en analysegroep van de Civil Guard Traffic Group in Sevilla was een analyse van het document om te bevestigen dat het vals was, aldus La Voz De Cadiz.

Siehe auch  En Chile, entre transición sana y aparente caos

The Canarian Weekly, een Engelstalige nieuwssite op de Canarische Eilanden, Geplaatst foto’s van de Maserati op het strand, evenals wat lijkt op het rijbewijs, en een persoon die Hayut lijkt te zijn met een niet nader genoemde blonde vrouw die naast een politieauto staat.

Hayut zat eerder tweeënhalf jaar in een Finse gevangenis nadat hij schuldig was bevonden aan oplichting van drie vrouwen. Hij had ook recht op 15 maanden in een Israëlische gevangenis nadat hij was veroordeeld voor vier beschuldigingen van fraude, maar werd na vijf maanden vrijgelaten.

Shimon Hayut, de zogenaamde ‚Tinder Swindler‘, wordt op 1 juli 2019 uit de stad Athene, Griekenland gezet. (Tore Kristiansen/Diverse bronnen/AFP)

Hij stond centraal in ‚The Tinder Swindler‘, een twee uur durende documentaire die eerder dit jaar werd uitgebracht en geregisseerd door Felicity Morris, en die het verhaal vertelt van verschillende vrouwen wiens harten en portemonnees werden veroverd door Hayut. De oplichter presenteerde zich als Simon Leviev, de zoon van de Israëlische Russische diamantmagnaat Lev Leviev.

Hij weigerde in de documentaire te verschijnen, maar verdedigde zichzelf later in een interview met Inside Edition als een ‚legitieme zakenman‘ die ook ’slechts een alleenstaande man was die een paar meisjes op Tinder wilde ontmoeten‘.

„Ik was verrast hoeveel meisjes me wilden hebben en hoeveel meisjes aanboden om te reizen om me te ontmoeten zonder dat ze me kenden“, zei hij. „Ik ben niet dit monster dat iedereen heeft gemaakt,“ voegde hij eraan toe.

„Ik ben een legitieme zakenman“, zei hij, terwijl hij elke overtreding ontkende en beweerde dat de vrouwen die werden geïnterviewd in de Netflix-documentaire „niet werden opgelicht en dat ze niet werden bedreigd.“

Siehe auch  'Ini buku pintar ibuku'

Hij ontkende ook dat hij zich ooit als de zoon van Leviev had voorgesteld. Op de vraag hoe hij zijn weelderige levensstijl kon financieren, zei hij dat hij in 2011 bitcoin had gekocht. „Ik hoef niet te zeggen hoeveel het nu waard is.“

Hayut zei dat hij geen spijt had.

“[Do] Ik voel me slecht voor iets wat ik niet heb gedaan? Nee, ik heb medelijden met wat er met mezelf is gebeurd. Ik wil mijn naam zuiveren, ik wil tegen de wereld zeggen dat dit niet waar is“, zei hij.

De verdediging van Hayut was het Israëlische model Kate Konlin, die momenteel met hem aan het daten is.

Israëlische oplichter Shimon Hayut en Israëlisch model Kate Konlin spreken met Inside Edition, op 21 februari 2022. (Screenshot/YouTube via Inside Edition)

Ze vertelde Inside Edition dat Hayut nooit geld van haar heeft geleend, verwijzend naar de documentaire en de beschuldigingen die het maakt als „een nepverhaal“.

Na de release van de documentaire op 2 februari, lanceerden de drie vermeende slachtoffers van Hayut die hun verhalen deelden in de Netflix-documentaire – Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjoholm en Ayleen Charlotte – een crowdfunding-campagne, in de hoop genoeg geld in te zamelen om hun schulden af ​​te lossen.

De documentaire belandde medio februari bovenaan de wereldwijde wekelijkse kijklijst van de streaminggigant en werd de eerste door Netflix uitgebrachte documentaire die de prestigieuze ranglijst aanvoerde.

Tinder, het datingplatform dat de activiteit van Hayut mogelijk maakte, heeft de oplichter verbannen uit de app.

Tobias Siegal en Jessica Steinberg hebben bijgedragen aan dit rapport.

We vertellen een kritisch verhaal

Israël is nu een veel prominentere speler op het wereldtoneel dan zijn omvang doet vermoeden. Als diplomatieke correspondent van The Times of Israel ben ik me er terdege van bewust dat de veiligheid, strategie en nationale belangen van Israël altijd onder de loep worden genomen en ernstige gevolgen hebben.

Siehe auch  Los envíos de uva de mesa de Chile caen un 11% - create blue book

Er is evenwicht, vastberadenheid en kennis nodig om het verhaal van Israël nauwkeurig over te brengen, en ik kom elke dag naar mijn werk om dat volledig te doen.

Financiële steun van lezers zoals jij stelt me ​​in staat om te reizen om zowel de oorlog (ik ben net terug van verslaggeving in Oekraïne) als de ondertekening van historische overeenkomsten te zien. En het stelt The Times of Israel in staat om de plaats te blijven waar lezers over de hele wereld terecht voor nauwkeurig nieuws over Israëls relatie met de wereld.

Als het belangrijk voor u is dat er een onafhankelijke, op feiten gebaseerde berichtgeving over de rol van Israël in de wereld bestaat en gedijt, dring ik er bij u op aan ons werk te steunen. Word jij vandaag lid van de Times of Israel Community?

Dank u,

Lazar BermanDiplomatieke Correspondent

Ja, ik zal geven

Ja, ik zal geven

Al lid? Log in om dit niet meer te zien

Je bent een toegewijde lezer

Daarom zijn we tien jaar geleden met de Times of Israel begonnen – om kritische lezers zoals jij te voorzien van een bericht dat je moet lezen over Israël en de Joodse wereld.

Dus nu hebben we een verzoek. In tegenstelling tot andere nieuwsuitzendingen hebben we geen betaalmuur opgehangen. Maar aangezien de journalistiek die we doen kostbaar is, nodigen we lezers voor wie The Times of Israel belangrijk is geworden uit om ons werk te steunen door lid te worden van De Times of Israel-gemeenschap.

Voor slechts $ 6 per maand kunt u onze kwaliteitsjournalistiek helpen ondersteunen terwijl u geniet van The Times of Israel RECLAMEVRIJevenals toegang tot exclusieve inhoud alleen beschikbaar voor leden van de Times of Israel Community.

Dank u,
David Horovitz, oprichter en redacteur van The Times of Israel

sluit je aan bij onze gemeenschap

sluit je aan bij onze gemeenschap

Al lid? Log in om dit niet meer te zien

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside