Temidden van apenpokkenzorg, Jharkhand op scherp. Zie details hier

Temidden van apenpokkenzorg, Jharkhand op scherp.  Zie details hier

Nadat er rapporten naar voren kwamen van een vermoedelijk geval van apenpokken in Garhwa in Jharkhand, heeft de deelstaatregering de gezondheidsfunctionarissen aangespoord om zeer alert te zijn. De regering van Jharkhand drong er naar verluidt bij gezondheidsfunctionarissen op aan om isolatiebedden te regelen in alle districtsziekenhuizen. Deze ontwikkeling komt in het kielzog van een zevenjarig meisje dat wordt ontdekt met symptomen van: apenpokken in Garhwa, zei een functionaris woensdag.

De functionaris deelde verder mee dat de monsters van het meisje zijn verzameld en voor onderzoek naar het National Institute of Virology (NIV), Pune, zullen worden gestuurd. Extra Chief Secretary Health, Arun Kumar Singh vertelde: PTI„Het meisje bleek koorts te hebben met huiduitslag op haar lichaam. Er zijn instructies gegeven om haar monsters volgens het protocol naar het NIV Pune te sturen. Er worden ook monsters gestuurd naar het Rajendra Institute of Medical Sciences (RIMS).“ De ambtenaren van de staatsgezondheidsafdeling zijn gevraagd om de situatie in alle 24 districten te controleren, zei hij.

De extra hoofdsecretaris merkte op dat de autoriteiten van alle medische hogescholen en districtsziekenhuizen ook zijn opgedragen om als voorzorgsmaatregel „vijf isolatiebedden gereed te houden“ in elk van de faciliteiten. Volgens Garwah Civil Surgeon Dr. Kamlesh Kumar, komt het meisje uit Tandwa Muhalla en is geïsoleerd op een afdeling van het Sadar Hospital. Het meisje heeft met name geen reisgeschiedenis en er wordt onderzocht of haar koorts en huiduitslag te wijten waren aan een medicijnallergie of niet.

De Extra Chief Secretary heeft naar verluidt in een brief de autoriteiten van RIMS, medische colleges en civiele chirurgen gevraagd om mensen bewust te maken van de symptomen van de virale zoönotische ziekte volgens de richtlijnen van de centrale overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens rapporten heeft de ziekte symptomen die lijken op een pokken, hoewel het minder klinische ernst heeft, de genoemde brief. Tot 24 juli zijn er in andere delen van het land vier gevallen van apenpokken gemeld.

Siehe auch  Die besten 30 Philips Hue Dimmschalter Handverlesen für Sie

Bovendien adviseerde het ministerie van Volksgezondheid van de Unie alle staten om ziekenhuizen te leiden om op te passen voor symptomatische patiënten die onlangs naar de door apenpokken getroffen landen zijn gereisd, en hen te isoleren in aangewezen zorginstellingen.

(Met ingangen van PTI)

Bekijk al het zakelijke nieuws, marktnieuws, laatste nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te krijgen.

Meer of minder

Abboneer op Mint-nieuwsbrieven

* Vul een geldig e-mailadres in

* Bedankt voor het abonneren op onze nieuwsbrief.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside