Supriti Kachhap van Jharkhand die haar vader verloor bij een Naxal-aanval wint goud in Khelo India

Supriti Kachhap van Jharkhand die haar vader verloor bij een Naxal-aanval wint goud in Khelo India

Het maakt niet uit of je arm of rijk bent of de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd, het enige dat nodig is, is de passie en het vertrouwen om buitengewoon te doen, wat er ook gebeurt. Dit is het verhaal van de 19-jarige Supriti Kachhap uit Jharkhand wiens vader werd gedood bij een vermoedelijke Naxal-aanval, maar het weerhield haar er niet van haar dromen na te jagen.

Balmati Devi herinnert zich haar moeder die mistige decembernacht in 2003, toen zij en haar vijf kinderen wachtten tot haar man, Ramsewak Oraon, terugkeerde naar hun huis in het dorp Burhu, in het district Gumla in Jharkhand.

Express foto door Jaipal Singh

‚Haar vader was de arts van het dorp en was met vier andere dorpelingen naar het huis van een patiënt in een nabijgelegen dorp gegaan. De volgende dag werden hij en de anderen dood aangetroffen, hun lichamen vastgebonden aan een boom en doorzeefd met kogels in een vermoedelijke Naxal-aanval,” vertelde Devi. De Indische Express.

Op donderdagochtend was er goed nieuws voor de familie toen Supriti een nieuw nationaal jeugdrecord van de Athletics Federation of India creëerde, met een timing van 9 minuten en 46,14 seconden, voorbij het eerdere cijfer van 9 minuten en 50,54 seconden, om het goud te winnen in de 3000m-race voor meisjes op de Khelo India Youth Games in Panchkula.

Supriti werd voor het eerst ingeschreven in de Nukrudippa Chainpur School, waar ze op het kleine modderpad rende. Later werd ze met een beurs toegelaten tot de St. Patrick’s School in Gumla. Het was tijdens een interschoolcompetitie dat ze werd opgemerkt door coach Prabhat Ranjan Tiwari, die haar in 2015 onder zijn vleugels nam in het Jharkhand Sports Training Centre in Gumla.

Siehe auch  Indonesia Marienburg dan Sanaa Pudaya - DocBlot mensponsori proyek Suriname

Supriti KachhapPrabhatkhabar

In 2016 bereikte Supriti de finale van de 1500m-race voor meisjes op het Junior National Athletics Championship in Vijayawada, waarna ze afstudeerde op 3.000m-evenementen op staats- en nationaal niveau. In 2018 werd ze geselecteerd voor de SAI Middle and Long Distance Academy in Bhopal, waar ze trainde onder voormalig nationaal zilveren medaillewinnaar Pratibha Toppo.

Ze won haar eerste nationale medaille in 2019, toen ze de 2.000 meter zilver pakte op de nationale veldlopen in Mathura. In datzelfde jaar won ze de 3.000 meter bronzen medaille op het Nationaal Kampioenschap Junioren Atletiek in Guntur, waar ze 9 minuten en 53,85 seconden klokte.

Vorig jaar won Supriti zilver op de 3.000 m, met een timing van 10 minuten en 5 seconden, op het Nationaal Kampioenschap Junioren Atletiek in Guwahati, en het brons op de 3.000 m en 5.000 m tijdens de Junior Federation Cup in Bhopal.

Supriti KachhapDe Indiase Tribal

Voor de Khelo India Youth Games nam Supriti deel aan de 5.000 m voor vrouwen in de Federation Cup Senior Athletics Championships in Kozhikode, waar ze 16 minuten en 33 seconden klokte tegen een kwalificatie van 16,40 minuten voor het U-20 World Athletics Championship dat gehouden zal worden. in Colombia in augustus van dit jaar.

Gevraagd naar haar rolmodel, noemde Supriti de nationale recordhouder van de 3000 meter steeplechase, Avinash Sable. “Ook hij komt uit een arm gezin en is een rolmodel voor mij geweest. Wanneer ik motivatie nodig heb, kijk ik zijn wedstrijdvideo’s. Hopelijk kan ik op een dag medailles winnen voor India‘, zei ze. „Ik herinner me mijn vader niet, maar ik zou deze medaille graag aan hem willen opdragen“, zei ze.

Siehe auch  Saudische nationale schermteam in Spanje voor WK

Ga voor meer informatie over nieuws en actualiteiten van over de hele wereld naar Indiatime nieuws.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside