Supermarkten in Spanje zullen de prijzen van ‚lelijk‘ voedsel moeten verlagen om verspilling te voorkomen

Supermarkten in Spanje zullen de prijzen van ‚lelijk‘ voedsel moeten verlagen om verspilling te voorkomen

Verkeerd gevormde voedingsmiddelen of die met onvolkomenheden zullen goedkoper zijn. / RC

Een nieuwe wet zal hen ook verplichten artikelen die bijna hun houdbaarheidsdatum naderen goedkoper te verkopen en overschotten te schenken aan voedselbanken en soortgelijke liefdadigheidsorganisaties.

Volgens een nieuwe wet die naar verwachting binnenkort door het Spaanse parlement zal worden goedgekeurd, zullen supermarkten en grote winkels ‚lelijke‘ groenten en fruit – die misvormd zijn of onvolkomenheden hebben maar perfect eetbaar zijn – tegen verlaagde prijzen moeten verkopen om voedselverspilling tegen te gaan .

Deze ‚imperfecte‘ producten maken vaak deel uit van de 1,3 miljoen ton voedsel die jaarlijks in Spanje wordt weggegooid (31,3 kilo per inwoner) en daarom heeft de regering plannen opgesteld om het probleem te verminderen. Wanneer de nieuwe regelgeving van kracht wordt, zullen boetes worden opgelegd aan iedereen in de agrarische, retail-, industriële of restaurantsector die zich niet aan de regels houdt.

De reden achter de stap is niet alleen om de verspilling van natuurlijke hulpbronnen te verminderen, maar ook om de uitstoot van broeikasgassen en onnodige verspilling te voorkomen en een ethisch antwoord te vinden op honger en ondervoeding, iets dat 1,6 miljard mensen treft.

Vervaldatum

Supermarkten zullen ook worden verplicht om de prijzen te verlagen van levensmiddelen die dicht bij hun houdbaarheidsdatum of optimale tijd voor consumptie zijn, en ze moeten de klanten duidelijk maken waarom de artikelen worden aangeboden en deze apart weergeven.

Van industrieën, winkels en restaurants wordt ook verwacht dat ze overeenkomsten ondertekenen om onverkochte producten te doneren aan voedselbanken, NGO’s en liefdadigheidsverenigingen.

Als onverkocht voedsel niet langer geschikt kan worden gemaakt voor menselijke consumptie, wordt het gebruikt om vee te voeren of om dierlijk voedsel te maken, of omgezet in kunstmest en biogas.

Er komen forse boetes voor bedrijven die de regels negeren. Elke winkel die zijn overtollige voorraden niet schenkt aan non-profitorganisaties, kan een boete krijgen van 6.000 tot 150.000 euro, of tot een miljoen euro voor herhaalde overtredingen.

Siehe auch  DUM-W vs RAN-W Dream11-voorspelling, Fantasy Cricket Tips, Dream11 Team, Playing XI, Pitch Report, Blessure-update - BYJU'S Jharkhand Women's T20 Trophy

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside