Straatveger sterft aan hitteberoerte in Spanje

Straatveger sterft aan hitteberoerte in Spanje

Door RAQUEL REDONDO en BARRY HATTON, de Associated Press

MADRID (AP) — De dood van een straatveger tijdens een hittegolf in Madrid veroorzaakt een debat in Spanje over de noodzaak om arbeidsregels aan te passen aan de realiteit van klimaatverandering.

Het belangrijkste is dat ambtenaren en vakbonden proberen de ongelijkheden op het gebied van warmte te verminderen waarmee lagerbetaalde werknemers en gezinnen worden geconfronteerd.

Toen straatveger José Antonio González zijn middagdienst in Madrid begon, was de temperatuur 40 graden Celsius (104 graden Fahrenheit). Drie uur later stortte de 60-jarige in door een hitteberoerte en stierf.

In Spanje dringen normen aan op verandering van werktijden tijdens hittegolven, terwijl in Groot-Brittannië vakbonden willen dat de regering maximale hitte vaststelt voor binnenwerkers.

  • Meer: Londense brandweerlieden worstelen met de hitte en ontvangen 2600+ telefoontjes per dag

„Het is duidelijk dat sociale ongelijkheden een rol spelen“ in hoeveel mensen lijden tijdens hittegolven, zegt Júlio Díaz van het Spaanse Carlos III Health Institute.

„Een hittegolf doorstaan ​​in een huis met airconditioning en een zwembad is niet hetzelfde als vijf mensen in dezelfde kamer met een raam als enige bron van frisse lucht“, zei hij tegen de Spaanse publieke omroep RTVE.

Het recente verzengende weer in Europa, dat een piek heeft gezien in het aantal en de omvang van bosbranden, dwingt de kwestie naar de voorgrond.

En terwijl Groot-Brittannië zich voorbereidde op de hittegolf van deze week, waarbij de temperaturen dinsdag een nationaal record van 40,3 graden Celsius (104,5 Fahrenheit) bereikten, drongen de vakbonden er bij de regering op aan om voor het eerst maximale temperaturen op de werkplek op te leggen. Veel huizen, kleine bedrijven en zelfs openbare gebouwen in Groot-Brittannië hebben geen airconditioning.

Siehe auch  BFA memperingatkan tingkat rekor dan hambatan dalam rantai pasokan harga komoditas

In Madrid zegt González‘ 21-jarige zoon, Miguel Ángel, dat zijn vader, dagen voordat hij stierf, op internet had gezocht naar „hoe om te gaan met een hitteberoerte“. De avond voordat hij stierf, was hij naar adem happend van zijn schoonmaakploeg thuisgekomen.

  • Meer: Wat is het verschil tussen hitte-uitputting en hitteberoerte?

Wetenschappers zeggen dat de verergering van reeds bestaande ziekten, en niet de hitteberoerte zelf, de belangrijkste doodsoorzaak is die verband houdt met de hoge temperaturen.

Het Carlos III Health Institute schat dat 150 doden in Spanje op de een of andere manier verband hielden met de hittegolf op de dag dat González stierf. De volgende dag schreef het instituut 169 doden toe aan de hitte, wat in de eerste week van de hittegolf in totaal 679 gevallen opleverde.

Het gevaar rammend, werd dinsdag een andere straatveger uit Madrid met een hitteberoerte in het ziekenhuis opgenomen.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside