Steven Alker wint opnieuw in de VS, claimt $ 534K

Steven Alker wint opnieuw in de VS, claimt $ 534K
Steven Alker heeft twee van zijn laatste drie toernooien gewonnen na de overwinning op de Insperity Invitational in Houston.

Logan Riely/Getty Images

Steven Alker heeft twee van zijn laatste drie toernooien gewonnen na de overwinning op de Insperity Invitational in Houston.

De opmerkelijke vorm van Steven Alker op de PGA Tour Champions werd voortgezet toen de Nieuw-Zeelandse golfer zijn tweede titel won in zijn laatste drie toernooien op maandag.

Alker liet zien waarom hij de vormspeler is in de seniorenscene in de Verenigde Staten met een indrukwekkende overwinning in de Insperity Invitational in Houston, Texas, door een bijna onberispelijke laatste ronde van 6-under 66 te schieten en te winnen met vier schoten bij 18-under voor het toernooi.

Zijn achterste negen van 31 op de laatste dag omvatte vier birdies en een adelaar om zijn internationale rivalen hulpeloos achter te laten.

PGA Champions Tour

Birdies zoals deze op de 11e zorgden voor een verbluffende laatste ronde op de Insperity Invitational in Houston, Texas.

Het leverde hem zijn grootste uitbetaling op sinds hij vorig jaar meedeed aan de 50-plus-tour, met een winnaarscheque van $ 534.000 op de Woodlands Country Club-cursus.

LEES VERDER:
* Lydia Ko één schot achter Hannah Green uit Australië om een ​​aangrijpend duel in de laatste ronde van de LPGA Tour op te zetten
* Lydia Ko eindigde als tweede na sterke finish op dag twee van Palos Verdes Championship
* Ryan Fox kaatst terug met sterke finish in Spanje

Dat bracht zijn seizoensinkomsten op $ 1.634.701 en nummer 1 op de geldlijst voor het lucratieve Charles Schwab Cup-kampioenschap aan het einde van het seizoen.

In 17 starts sinds hij vorig jaar bij de PGA Tour Champions kwam, heeft Alker 10 finishes in de top vijf.

Siehe auch  Serangan dunia maya diperbaiki selama Perang Twilight

„Het was een leuke rit“, zei Alker. “Ik ben gewoon blij dat ik hier ben. Alles is rondgekomen. Ik geniet van mijn spel. Alles is erg leuk.“

Alker begon de laatste dag in een gelijkspel van drie richtingen voor de eerste plaats bij 12-under met de Amerikanen Brandt Jobe en Steve Stricker.

Alker begon positief met een birdie op de tweede hole en draaide op 1-under in zijn laatste ronde voordat het spel werd onderbroken vanwege blikseminslagen.

Steven Alker viert zijn laatste put bij de Insperity Invitational.

Logan Riely/Getty Images

Steven Alker viert zijn laatste put bij de Insperity Invitational.

Alker maakte na de hervatting zijn eigen aanvallen met drie birdies op drie holes vanaf de 11e, waardoor hij de controle had.

Hij bezegelde de overwinning vrijwel met een adelaar op de par-5 15e, wat hem een ​​voorsprong van vier schoten opleverde met nog drie holes te spelen.

Zijn zinderende spel ging verder met een birdie op de 16e en zijn enige ble3mish kwam met een nietszeggende bogey op de 18e.

Jobe en Striker eindigden op een gedeelde tweede plaats bij 14-under.

Stricker werd eind vorig jaar in het ziekenhuis opgenomen toen zijn levertelling kelderde en zijn aantal witte bloedcellen piekte. Hij viel 11 kg af en maakte zich tijdens zijn eerste wedstrijd sinds oktober zorgen over zijn kracht en uithoudingsvermogen.

De winnende Ryder Cup-captain hield goed stand. Hij kon gewoon niet met Alker omgaan.

„Ik voelde dat mijn spel elke dag een beetje beter werd“, zei Stricker.

“Als je me had gezien waar ik een maand geleden was tot waar ik nu ben, dan is dat wat me blij maakt, want ik heb een lange weg afgelegd in slechts een maand. Als ik de komende maand een beetje sterker kan worden en vooruitgang kan boeken, komt het goed met me.“

Ondertussen heeft de Nieuw-Zeelandse golfer Ryan Fox opnieuw een top 10-finish behaald op de DP World Tour.

Fox had een zware laatste dag op de Catalunya Championship-dag in Spanje, maar had het moeilijk om als negende te eindigen en $ 60.000 te verdienen.

Ryan Fox slaat uit de diepe rough tijdens een zware laatste ronde van het Catalunya Championship.

Octavio Passos/Getty Images

Ryan Fox slaat uit de diepe rough tijdens een zware laatste ronde van het Catalunya Championship.

De dag begon met een gedeelde vijfde plaats, vier schoten van het tempo, Fox vervaagde toen hij een één-over 73 uithaalde om op zes-onder te eindigen.

Dat liet hem vijf schoten op drift van de uiteindelijke winnaar, Adri Arnaus van Spanje.

De thuisfavoriet begon de dag met zeven schoten op voorsprong en leek geen waarschijnlijke winnaar toen hij 34 binnenkwam. Maar hij kwam thuis in 31 met de hulp van een adelaar op de 12e om te eindigen in een gelijkspel ay 11-under met Oliver Bekker van Zuid-Afrika.

Arnaus had zes play-off holes nodig om uit de buurt van Bekker te komen, die uiteindelijk een bogey maakte.

„Ik heb gewoon geprobeerd om zo veel in het heden en in de play-off te zijn, en het is een lange play-off geweest“, zei Arnaus.

„Gefeliciteerd natuurlijk aan Oliver, het was ook een geweldige week voor hem, maar om deze week door te komen is zo speciaal.

„Ik hou zoveel van de fans, ze kwamen supporteren en van maandag tot en met zondag was het een geweldige week.

„In de Open de España waren we dichtbij, ook in een play-off, en deze keer weer in een play-off en we hebben het gehaald, dus ik ben super blij.“

– met AP

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside