Staking vrachtwagenchauffeurs in Spanje verstoort voedingsindustrie

Staking vrachtwagenchauffeurs in Spanje verstoort voedingsindustrie

Spaanse vrachtwagenchauffeurs nemen deel aan een nationale staking te midden van stijgende brandstof- en bedrijfskosten, in Noain, Spanje, 15 maart 2022. REUTERS/Vincent West

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 17 maart (Reuters) – Een staking van vrachtwagenchauffeurs voor betere arbeidsomstandigheden heeft voor verstoringen gezorgd bij sommige supermarkten en bepaalde industrieën in Spanje, waarbij zuivelproducenten donderdag klagen over een aanbodtekort omdat ze minder melk kregen.

Vrachtwagenchauffeurs en eigenaren van kleine vrachtwagens, groepering van het Platform voor de verdediging van het transport, gingen maandag in staking en eisten lagere belastingen en lichtere regels om een ​​situatie te verbeteren die ze omschrijven als ‚totaal faillissement‘.

„Diesel is de druppel die de emmer deed overlopen“, zegt Jose Hernandez, een vertegenwoordiger van het Platform en een vrachtwagenchauffeur die op 7 maart zijn baan verloor. Zijn bedrijf stopte met werken omdat de vergoedingen die het verdiende de kosten niet dekten.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Stijgende energiekosten, nog verergerd door de Russische invasie van Oekraïne, hebben de algemene prijsstijgingen verergerd, waardoor het economische herstel na de pandemie dreigt te vertragen en in veel landen tot sociale onvrede leidt.

De Spaanse Federatie van Voedsel- en Drankindustrieën (FIAB) drong er bij de regering op aan om op te treden tegen wegblokkades in sommige industriële gebieden in Spanje die de levering van veevoer aan boerderijen, verpakkingsmateriaal aan fabrieken en de stroom van sommige verse producten naar supermarkten gedeeltelijk in gevaar hebben gebracht .

Sommige piketten zijn gewelddadig geworden.

Siehe auch  Buku-buku tentang sejarah perkebunan Suriname gratis untuk diunduh

„We kunnen niet toestaan ​​dat een gewelddadige minderheid de rechten kapt van een meerderheid die wil werken“, zei Mauricio Garcia de Quevedo, het hoofd van FIAB.

Minister van Transport Raquel Sanchez bestempelde het protest als een „boycot gekoppeld aan extreemrechtse groepen“, een link die Hernandez ontkende het Platform onpartijdig te noemen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de veiligheid op de wegen versterkt met 23.600 politieagenten om de voedselvoorziening te garanderen.

De regering had een akkoord bereikt met de belangrijkste vrachtwagenvakbonden van het land om een ​​driedaagse staking eind 2021 te voorkomen. lees meer

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Emma Pinedo en Inti Landauro, redactie door Andrei Khalip, Alexandra Hudson

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside