Staat Spanje op de rand van een nationaal faillissement?

Staat Spanje op de rand van een nationaal faillissement?

Dit laatste betekent dat de staat heeft toegang tot het spaargeld dat mensen op hun bankrekeningen hebben staan. In dergelijke „crisissituaties“ zou de burger alleen het recht hebben om kleinere bedragen op te nemen. De rest van het geld kan ‚tijdelijk‘ in beslag worden genomen. Het maximale bedrag wordt bepaald door de autoriteit van het betreffende land, de portal La Informatie uitgelegd in maart 2021.

De portal beweerde toen nog dat het alleen om bedragen boven de 100.000 euro zou gaan. Maar dat is water onder de brug: op 26 mei 2022 maakte de linkse socialistische regering van Pedro Sánchez bekend dat de de belastingdienst kon nu alle spaargelden boven het minimumloon in beslag nemen.

Een “corralito” kon van de ene op de andere dag besteld worden, net zoals het al is uitgevoerd in Argentinië, Cyprus, Griekenland of recentelijk in Sri Lankawaarschuwde de Spaanse advocaat Aitor Guisasola vorige week.

Geen overdrijving

Overdrijft de advocaat in zijn beoordeling? Niet noodzakelijk, aangezien De overheidsuitgaven van Spanje zijn extreem hoog en de inflatie gaat net zo snel als de staatsschuld stijgt. Al in mei 2021 publiceerde het financiële tijdschrift El Economista meldde dat de Spaanse staatsschuld was gestegen tot 125,3 procent van het BBP en had een hoogtepunt bereikt sinds 1881 niet meer gezien.

Het is niet verrassend dat de situatie verder is verslechterd. Op 17 mei 2022 liet de Spaanse mainstream weten dat de De staatsschuld bereikte in maart het hoogste niveau ooit: 1,45 biljoen euro.

„Spanje is klaar“, zei Guisasola. Hij meent dat de mogelijkheid om een ​​nationaal faillissement te voorkomen nu bijna onmogelijk is. De Amerikaan Janus Capital Group en de Britten Henderson Global Investor dat Spanje een van de landen was waarvan de overheidsschuld de afgelopen jaren het meest is gestegen.

Siehe auch  De vroegste landmassa van de aarde werd gevormd in de Singhbhum-regio van Jharkhand, vindt studie

In feite is de Spaanse overheidsschuld sinds 1995 met 347 procent gegroeid, drie keer sneller dan het bruto binnenlands product (bbp). Henderson wees er zelfs op dat Spanje het vierde land met de grootste schuldenlast ter wereld was en dat alleen al het jaar 2020 vergelijkbaar was met acht jaar schulden.

“Vergeleken met de omvang van de wereldeconomie hebben de schulden hun hoogtepunt bereikt (…) Het is ongelooflijk dat Meer dan de helft van het nieuwe overheidspapier in 2020 werd gefinancierd met nieuw gecreëerde contanten door centrale banken.” Als buitenlandse investeerders in Spanje springen en de wisselkoersen dalen, kan het land snel in een schuldencrisis terechtkomen en failliet gaan.

In het geval van een faillissement zou een overheid in zo’n precaire situatie moeten initiëren herfinanciering via verdere staatsschuld. echter, de Europese Centrale Bank kondigde in maart van dit jaar al aan geen schuld meer op te kopen. Bovendien zijn de rentetarieven al verhoogd.

De Spaanse premier Pedro Sánchez kondigde op 13 maart 2020 de alarmtoestand aan. Hij stuitte op felle tegenstand van het Grondwettelijk Hof. Zoals het geval was met het decreet van de alarmtoestand of de opschorting van de activiteit in het Congres als gevolg van de eerste golf van de pandemie, Beide regelingen onwettig verklaard door het Grondwettelijk Hof (TC), een hervorming van de uitvoerende macht die werd goedgekeurd in het midden van een gezondheidscrisis, is opnieuw geannuleerd door de rechtbank van garanties. Met zeven stemmen voor en vier tegen vier heeft de plenaire zitting van het Constitutionele Hof deze week de wettelijke wijziging die door de regering is aangebracht ongeldig verklaard, zodat de hogere gerechtshoven de rechterlijke goedkeuring aan de gezondheidsbeperkingen moesten geven.

Dit betekent dat herfinanciering wordt nog duurder en belastingen moeten verder worden verhoogd, legde Guisasola uit. Maar wat de regering ook doet, het land kan de opgebouwde staatsschuld niet aan.

Siehe auch  Nyamuk yang terinfeksi bakteri membuat kemajuan dalam memerangi virus dengue

Doorzetten met een onteigeningswet

Om deze reden gaat Guisasola ervan uit dat de regering uiteindelijk het nationale faillissement zal uitroepen. En om toegang te krijgen tot de eigendommen en privévermogens van de burgers, voert de regering momenteel een hervorming van de nationale veiligheidswet door (Ley 36/2015).

Dit moet nog worden goedgekeurd, maar de advocaat is ervan overtuigd dat dit snel zal gebeuren, aangezien het voorlopige project al door het Congres is goedgekeurd met de stemmen van de PSOE en die van oppositiepartijen zoals de PP of de rechtse populistische VOX.

Het feit dat staatsfaillissement is een verklaard doel van de politieke besluitvormers blijkt momenteel ook uit het feit dat: Sánchez en zijn aanhangers drijven de overheidsuitgaven nog verder op om de onteigeningen en de „corralito“ te kunnen rechtvaardigen. Op 24 mei 2022, El País meldde dat de regering adverteerde met een „recordaanbieding“ voor openbare banenmet 44 788 beschikbare functies bij ministeries, justitie, politie en leger.

„Hoe meer bedienden ze aannemen, hoe meer steun ze zullen krijgen bij het uitvoeren van hun civiele plannen“, zei Guisasola.

En hoe staat de massa tegenover deze ontwikkeling? Omdat de meesten niet door de achtergrond van de geënsceneerde „pandemie“ kunnen kijken, hebben ze geen idee wat er in de wandelgangen van de macht broeit. Mensen geloven dat de hervorming van de nationale veiligheidswet alleen gaat over veranderingen die betrekking hebben op een „gezondheidscrisis“zei Guisasola.

Maar artikel 28 van het voorontwerp maakt duidelijk dat: Onteigening en confiscatie van privé-eigendom kan worden toegepast op elk probleem dat van „nationaal belang“ is. Dit omvat naast gezondheidsbeveiliging ook economische en financiële beveiliging, cyberbeveiliging, maritieme beveiliging, lucht- en ruimtevaartbeveiliging of milieubeveiliging.

Siehe auch  Simulasi signifikan menunjukkan seperti apa Antwerp ... (Antwerp)

***********

Bron

Gepubliceerd op The Liberty Beacon van EuropeReloaded.com

Europa opnieuw geladen 2 |  Staat Spanje op de rand van een nationaal faillissement?  |  Het Paradijs Nieuws

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside