Spanje zet zich schrap voor hittegolf van ‚buitengewone intensiteit‘ | Spanje

Spanje zet zich schrap voor hittegolf van ‚buitengewone intensiteit‘ |  Spanje

De temperaturen in delen van Zuid-Spanje zullen zaterdag naar verwachting boven de 42 ° C uitkomen, aangezien een hittegolf van „buitengewone intensiteit“ stoffige luchten, een verhoogd risico op bosbranden en verschroeiende omstandigheden met zich meebrengt die vaker voorkomen in de hoogzomer dan half mei.

De Spaanse regering heeft donderdagavond haar nationale plan voor extreme temperaturen geactiveerd nadat het staatsmeteorologisch agentschap, Aemet, waarschuwde dat Spanje werd geconfronteerd met „een van de heetste Mays in dit land in de afgelopen jaren“.

Aemet zei dat een massa hete, droge lucht uit Afrika naar binnen waait, met stof uit de Sahara en „uitzonderlijk hoge“ dagelijkse temperaturen die tussen 10C en 15C boven het seizoensgemiddelde liggen.

„De laatste updates van de meteorologische modellen bevestigen de buitengewone intensiteit van deze hittegolf“, zegt Rubén del Campo, een woordvoerder van Aemet.

“Voor Spanje als geheel zou het de meest intense hittegolf van de afgelopen 20 jaar in mei kunnen zijn, zowel wat betreft de maximum- als minimumtemperaturen. Vrijdag en zaterdag zullen over het algemeen de warmste dagen zijn en hoewel er op zondag een belangrijke temperatuurdaling zal zijn in het westelijke derde deel van het schiereiland, zou dat de heetste dag kunnen zijn in delen van het oosten van Spanje en op de Balearen eilanden.”

Kaart
Kaart

De voorspeller zei dat de temperaturen in de Guadalquivir-vallei in Andalusië op vrijdag de 40 ° C kunnen overschrijden en de volgende dag de 42 ° C kunnen overschrijden. Zelfs als de hitte elders afneemt, voegde hij eraan toe, kunnen er temperaturen van 40C of hoger zijn in de noordoostelijke Ebro-vallei – „iets ongehoords in dat gebied in mei.“

Siehe auch  Rijwetten: Britse automobilisten waarschuwden binnen enkele dagen voor nieuwe verkeersregels en boetes in Spanje

Spanje registreerde afgelopen augustus de hoogste temperatuur ooit, toen het kwik in de Andalusische stad Montoro bereikte 47.4C.

Del Campo herinnerde mensen aan het „extreme risico“ van bosbranden in zuidelijke, centrale en noordoostelijke gebieden, en vertelde hen ook dat ze nog een sinaasappel konden verwachten calimá stofwolk.

„Dit zal een extreme episode zijn en het risico dat gepaard gaat met de hoge temperaturen zal in veel gebieden belangrijk zijn“, zei hij.

“Een ander ding om op te letten is stof in de lucht, wat kan leiden tot calimas in het zuiden en oosten van het schiereiland, met een duistere lucht en verminderd zicht. Die stofconcentratie in de lucht zou op vrijdag en zaterdag over het schiereiland en de Balearen kunnen toenemen als lucht uit Noord-Afrika komt met het stof uit de Sahara. Dat zorgt weer voor een afname van de luchtkwaliteit.”

De Spaanse regering adviseerde chronische mensen om gehydrateerd te blijven en lichte kleding te dragen, en voegde eraan toe dat kinderen, zwangere vrouwen en oudere en geallieerde zieken nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

De Sahara-stofwolk zal ook over het VK waaien, dat dinsdag de heetste dag van het jaar tot nu toe beleefde toen de temperatuur in het zuidoosten piekte op 27,5 ° C.

Ook in Frankrijk zijn lentehitterecords gebroken, aangezien het land zijn 38e opeenvolgende dag met bovennormale temperaturen betreedt, met delen van het zuiden die al meer dan 33C bedragen en sommige modellen voorspellen dat de temperatuur plaatselijk zal stijgen tot 37C of zelfs 39C tegen het einde van de week , ongeveer 17C heter dan het seizoensgemiddelde.

Siehe auch  Cricket Match Voorspellingen: BYJU'S Jharkhand T20 Trophy 2022

De zuidelijke steden Albi, Toulouse en Montélimar hebben allemaal hun vorige records voor de maand mei geëvenaard of overschreden, met respectievelijk 33,7C, 33,4C en 33,8C op woensdag, terwijl zelfs La Hague in het noordwesten van Normandië 27C bereikte, waarmee een record voor mei daterend uit 1922.

In Parijs daalde de temperatuur ’s nachts van woensdag op donderdag niet lager dan 20C, de eerste keer dat dat zo vroeg in het jaar in de anderhalve eeuw is gebeurd sinds het begin van de records in de hoofdstad. Om 3 uur ’s nachts was het kwik nog steeds dicht bij 22C.

De hittegolf zal naar verwachting in Zuid-Frankrijk aanhouden tot ten minste zondag en mogelijk maandag, zei Météo France, eraan toevoegend: „Dit is een uitzonderlijke periode van hoge temperaturen in termen van hoe vroeg in het jaar het is opgetreden, hoe lang het is ingesteld om laatste, en hoeveel van het land het beslaat.”

De staatsvoorspeller zei dat het nu „zeer waarschijnlijk“ was dat dit de warmste mei ooit zou zijn, met gemiddelde temperaturen die de hele maand minstens 3C boven normaal zouden zijn, en lokaal veel meer. In 2011, de warmste mei ooit gemeten, waren de gemiddelde temperaturen slechts 1,8°C hoger dan de norm.

François Jobard, een voorspeller van Météo France, zei dat Frankrijk geen hittegolf in mei heeft doorgemaakt “sinds de nationale cijfers in 1947 werden samengesteld. De warmste dag in mei is altijd ruim onder de 25,3 ° C gebleven. Sterker nog, die temperatuur is in Frankrijk nog nooit voor 20 juni bereikt”.

Siehe auch  Kisah unik tentang sejarah Kepulauan Banda - Nauticaling

Watergebruik is al beperkt in 16 van Frankrijk departementen (regio’s), met 22 – voornamelijk in het zuidoosten en zuidwesten – die naar verwachting tegen het einde van de zomer „zeer waarschijnlijk“ te maken zullen krijgen met ernstige droogte. Ook in de Rhône-vallei zijn deze week zorgwekkende ozonniveaus vastgesteld, aldus de autoriteiten.

Météo France zei dat dergelijke perioden van extreme hitte waarschijnlijk langer en ernstiger zullen worden, eerder zullen beginnen en vaker zullen terugkeren naarmate de opwarming van de aarde vordert – hoewel het voegde eraan toe dat er dit jaar geen aanwijzingen waren dat de ongewoon hete lente een recordbrekende hete zomer inluidde .

Eerder deze week zei het Britse Met Office dat de kans op de recordbrekende recente hittegolf die de temperaturen in delen van India en Pakistan tot 51 ° C heeft opgedreven, meer dan 100 keer groter is gemaakt vanwege de klimaatcrisis.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside