Spanje wordt eerste westers land dat vrouwen ‚menstruatieverlof‘ aanbiedt

Spanje wordt eerste westers land dat vrouwen ‚menstruatieverlof‘ aanbiedt

Vrouwen die last hebben van hevige menstruatiepijn mogen maximaal drie dagen per maand verlof nemen van hun werk volgens een hervormingsplan dat volgende week door de Spaanse regering moet worden goedgekeurd.

De ontwerphervorming, onthuld door het radiostation Cadena Ser, zal van Spanje het eerste westerse land maken dat het recht biedt op „menstruatieverlof“, waarbij vrouwen gegarandeerd vrijaf zouden krijgen tijdens hun menstruatie.

Momenteel kennen slechts enkele Aziatische landen, waaronder Japan, Zuid-Korea en Indonesië, evenals Zambia, menstruatieverlof toe.

Volgens de Spaanse Vereniging voor Gynaecologie en Verloskunde lijdt ongeveer een derde van de vrouwen die menstrueren aan ernstige pijn die bekend staat als dysmenorroe, en dat percentage stijgt als premenstruele pijn ook wordt meegeteld. Symptomen van dysmenorroe zijn onder meer acute buikpijn, hoofdpijn, diarree en koorts.

„Als iemand een ziekte met dergelijke symptomen heeft, wordt een tijdelijke handicap verleend, dus hetzelfde zou moeten gebeuren met de menstruatie – een vrouw met een zeer pijnlijke menstruatie thuis laten“, vertelde Angela Rodriguez, de staatssecretaris voor gelijkheid, aan El Periodico. krant.

Scholen voorzien in maandverband

De hervorming, die aanstaande dinsdag tijdens de kabinetsvergadering zal worden aangenomen, omvat andere maatregelen om de menstruele gezondheid te verbeteren, zoals de verplichting voor scholen om maandverband te verstrekken aan meisjes die dat nodig hebben.

Maandverband en tampons zullen ook gratis worden verstrekt aan vrouwen in gemarginaliseerde sociale omstandigheden en de btw zal worden verwijderd van hun verkoopprijs in supermarkten – een al lang bestaande vraag van vrouwen in Spanje.

In hetzelfde hervormingspakket is de linkse regering van Spanje van plan abortus op grotere schaal beschikbaar te maken door de vereiste van ouderlijke toestemming voor 16- en 17-jarigen te schrappen en de toegang tot beëindigingen in openbare ziekenhuizen te garanderen.

Siehe auch  Penghasilan Ganda CM.com | Radio Berita PNR

Momenteel zijn hele delen van het land niet-abortuszones vanwege het opt-outbeleid op grond waarvan artsen op ethische gronden kunnen weigeren om abortussen uit te voeren.

Abortus, op aanvraag beschikbaar tot 14 weken zwangerschap, blijft een verdeeldheid zaaien in het meerderheidskatholieke Spanje. Het land heeft het onlangs strafbaar gesteld om vrouwen lastig te vallen of te intimideren met het doel hun recht op abortus te belemmeren als reactie op frequente protesten buiten abortusklinieken.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside