Spanje ‚wint Eurovisie 2020‘ met Chanel en SloMo – Hier is hoe | TV & Radio | Showbizz & TV

Spanje ‚wint Eurovisie 2020‘ met Chanel en SloMo – Hier is hoe |  TV & Radio |  Showbizz & TV

Tijdens de grote finale van Eurovisie 2022 zullen 23 landen het tegen elkaar opnemen terwijl ze proberen indruk te maken op het publiek en die allerbelangrijkste stemmen binnen te halen. Zou Spanje echter een voorsprong op zijn concurrenten kunnen hebben dankzij zijn songteksten? Express.co.uk bekijkt de gegevens die suggereren dat de tweetalige teksten in het lied de natie kunnen helpen om te winnen.

Chanel zingt haar vrolijke clubknaller in een mengeling van Engels en Spaans, waarbij de teksten van de ene taal in de andere overgaan.

Sommige van de teksten luiden: „Neem een ​​video/Bekijk het slo mo, mo, mo, mo, mo/Booty hypnotic/Make you want more, more, more, more, more/Voy a bajarlo hasta el suеlo, lo, lo , lo, lo (ja).”

De helft van alle winnende songfestivalliedjes is in het Engels uitgevoerd en de meeste acts treden sinds het begin van de jaren 2000 in de taal op.

Sinds 1999 zijn de meeste winnende nummers in het Engels uitgevoerd, behalve in 2007, toen de Servische winnares Marija Šerifović Molitva zong in haar moedertaal.

LEES MEER: Eurovisie 2022 LIVE: UK’s Sam Ryder getipt als koploper

Ook Portugal won in 2018 met Amar pelos dois van Salvador Sobral en Italië vorig jaar met Måneskin en het circuit Zitti E Buoni.

Ongeveer 41 procent van de winnende liedjes in de muziekcompetitie tussen 1956 en 1988 werd in het Frans uitgevoerd.

Op het eerste Eurovisiesongfestival in 1956 werd het winnende nummer zelfs in het Frans gezongen.

Andere talen die hebben geleid tot songfestivalglorie zijn Nederlands, Italiaans en Hebreeuws op een gedeelde derde plaats, blijkt uit cijfers van taalleermarktplaats Preply.

Siehe auch  Greenpeace está recreando ubicaciones en Chile para resaltar el riesgo de contaminación plástica

Pritchett vervolgde: “Vóór 1999 zongen landen hun intredelied in hun moedertaal.

“Sindsdien zijn acts veranderd in het zingen in de Engelse taal, wat een meer gestandaardiseerde competitie oplevert.

“We zien echter nog steeds verschillende talen opduiken in de competitie, waardoor de show een uitstekende avond is voor muziek- en taalliefhebbers over de hele wereld.

“Oekraïne is daar dit jaar een perfect voorbeeld van, met hun lied met een mix van rap en traditionele Oekraïense volksmuziek.

„Bovendien is het nummer volledig in het Oekraïens, waardoor het pas de tweede keer is dat een Oekraïens nummer meedoet aan de wedstrijd.“

Hoewel de tweetaligheid van Spanje zou kunnen helpen, hebben de oddsmakers het Oekraïense Kalush Orchestra en hun lied Stefania als favoriet gekozen.

Terwijl sommigen suggereren dat de natie de favoriet is omdat Europa solidair met Oekraïne is te midden van de Russische invasie, werd het lied al als een gunst beschouwd voorafgaand aan het begin van het conflict.

Ook zijn de Britse Sam Ryder en zijn track Space Man koplopers in de competitie met de TikTok-ster die misschien de overwinning voor Groot-Brittannië bezegelt na 25 jaar in de wildernis van het Eurovisie Songfestival.

De grote finale van het Eurovisie Songfestival 2022 wordt vanavond om 20.00 uur uitgezonden op BBC One

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside