Spanje wil Britse toeristen snelheidsboetes sturen nadat ze vertrekken onder post-Brexit-deal

Spanje wil Britse toeristen snelheidsboetes sturen nadat ze vertrekken onder post-Brexit-deal

Britse toeristen die te hard rijden, worden geconfronteerd met boetes in hun brievenbus in het kader van een post-Brexit-deal met Spanje.

De Spaanse regering eist dat Groot-Brittannië toegang geeft tot de database met voertuigeigenaren, zodat het vakantiegangers kan opjagen met boetes als ze het land verlaten.

De onderhandelingen zijn versneld nadat Madrid vorige week weigerde de tussentijdse regels te verlengen waardoor Britse langdurig ingezetenen van Spanje in het land mochten rijden met hun Britse rijbewijzen, waardoor duizenden mensen in landelijke delen van het land gestrand zijn.

Spaanse en Britse functionarissen hebben The Telegraph verteld dat de twee landen op weg zijn naar een overeenkomst die Britse inwoners die langer dan zes maanden in Spanje zijn, legaal zal laten rijden door hun Britse rijbewijs in te wisselen voor een Spaans rijbewijs.

Dit betekent een terugkeer naar het systeem van vóór de Brexit, maar veel Britse inwoners hebben de ruil niet op tijd gedaan of zijn in de afgelopen 18 maanden naar Spanje verhuisd.

„We wilden de Britse inwoners nooit van streek maken en het plan is dat als ze eenmaal in staat zijn om de ruil aan te vragen, hopelijk over een paar weken, ze weer kunnen gaan rijden terwijl de aanvraag wordt verwerkt“, zegt María José Aparicio van de Spaanse DGT-chauffeur. en de vergunningverlenende instantie voor voertuigen.

Maar mevrouw Aparacio zei dat Madrid het beu is dat „het VK met de voeten loopt“ op de belangrijkste Spaanse eis om een ​​geautomatiseerd systeem voor de uitwisseling van chauffeursgegevens op te zetten zodat boetes effectief kunnen worden uitgedeeld aan in het VK gevestigde chauffeurs die in Spanje verkeersovertredingen begaan. .

Siehe auch  Penawar akhir dipilih untuk proyek bandara Indonesia yang berjumlah 30.530 juta

„Deze situatie werd veroorzaakt door het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, dus we verwachten een beetje meer inspanning om tot een deal te komen.“

Bronnen van de Britse regering zeiden dat geen enkel ander EU-land om in het VK geregistreerde voertuiggegevens had gevraagd om automatisch boetes te leveren, en dat deze informatie al per geval kan worden opgevraagd.

Sommige Britse inwoners hebben deze week al een boete gekregen voor het illegaal rijden in Spanje met hun Britse rijbewijs, terwijl anderen taxi’s moeten gebruiken om naar hun werk te reizen.

Steven Rees, een Londenaar die eind 2020 met pensioen ging in Spanje, zei dat hij en zijn partner vastzitten in het huis dat ze aan het renoveren zijn in Benejúzar, in de provincie Alicante.

„We zijn onze vrijheid kwijt“, zei hij.

De heer Rees zei dat hij zich niet welkom voelde in Spanje vanwege de eis om over te stappen op een Spaans rijbewijs, terwijl sommige andere EU-landen, zoals Frankrijk, het Britse rijbewijs als geldig hebben geaccepteerd.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside