Spanje wijst bijna 53 miljoen euro toe aan financiële steun voor Oekraïense vluchtelingen

Spanje wijst bijna 53 miljoen euro toe aan financiële steun voor Oekraïense vluchtelingen

De regering van Spanje heeft ingestemd met de toewijzing van 52,8 miljoen euro aan directe financiële steun aan Oekraïners die in dit land tijdelijke bescherming hebben gekregen.

Dit werd aangekondigd door de vice-voorzitter van de Verchovna Rada, Olena Kondratiuk, meldt Ukrinform met verwijzing naar de parlementaire website.

„Dit is een van de praktische resultaten van mijn werkbezoek aan Spanje – bijeenkomsten op hoog niveau in het Spaanse parlement en de Spaanse regering, om kennis te maken met de activiteiten van de centra en de voorwaarden voor hulpverlening aan gedwongen Oekraïense migranten in dit land“, zei Kondratiuk.

Het geld gaat met name naar autonome gemeenschappen in Spanje waar Oekraïners wonen. Verwacht wordt dat de betalingen van het nieuwe pakket van directe hulp 400 euro per maand zullen bedragen voor volwassenen en 100 euro voor minderjarige Oekraïners. De financiële ondersteuning wordt binnen zes maanden verleend.

Lees ook: VN: meer dan 10 miljoen mensen zijn Oekraïne ontvlucht sinds het begin van de oorlog

„Spanje heeft op gastvrije wijze meer dan 137.000 onze burgers opgevangen, het vierde hoogste cijfer van de EU-landen. Ik sprak rechtstreeks met de minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie José Luis Ecrivá over meer inspanningen om Oekraïense migranten in Spanje te ondersteunen, de meerderheid van wie zijn vrouwen, kinderen en ouderen‘, zei Kondratiuk.

De grootschalige militaire agressie van Rusland tegen Oekraïne begon op 24 februari. Enkele miljoenen Oekraïners werden gedwongen hun huizen te verlaten om aan de oorlog te ontsnappen.

iy

Siehe auch  Jharkhand 12e resultaten: als eerste slaagt studente uit de Birhor-stam voor inter-examen

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside