Spanje voert heffing in op niet-herbruikbare plastic verpakkingen

Spanje voert heffing in op niet-herbruikbare plastic verpakkingen

Op 9 april 2022 heeft de Staatscourant Wet 7/2022 van 8 april betreffende afval en verontreinigde grond voor een circulaire economie gepubliceerd. Deze wet introduceert onder meer een heffing op niet-herbruikbare plastic verpakkingen (Plastic Packaging Tax), een indirecte belasting die wordt geheven op het gebruik van niet-herbruikbare verpakkingen die plastic bevatten, ongeacht of deze leeg worden aangeboden of die, bescherming, behandeling, goederen uitdelen en presenteren.

Het doel van de belasting is het bevorderen van het voorkomen van het ontstaan ​​van niet-herbruikbaar kunststof verpakkingsafval en het bevorderen van recycling van kunststofafval.

Achtergrond

De in Spanje ingevoerde plasticverpakkingsbelasting zou worden geheven op de productie, invoer of intra-EU-verwervingen van niet-herbruikbare plastic verpakkingen voor gebruik op het Spaanse grondgebied.

Voor deze doeleinden wordt verpakking beschouwd als elk product dat bedoeld is om goederen te bevatten, te beschermen, te hanteren, te distribueren en te presenteren, zoals plastic bekers of plastic rollen voor het verpakken en het voorkomen van breuk bij het transport van producten.

De belasting wordt ook geheven op de vervaardiging, invoer of intra-EU-verwerving van kunststof halffabrikaten bestemd voor de vervaardiging van verpakkingen, zoals thermoplastische platen.

De belasting wordt echter niet geheven, naast andere transacties, op de vervaardiging, intra-EU-verwerving of invoer van verven, inkten, lakken en kleefstoffen die zijn ontworpen om te worden verwerkt in de aan de belasting onderworpen producten. Bovendien voorziet de wet in enkele vrijstellingen die afhankelijk zijn van het gebruik dat aan de verpakking wordt gegeven (bijv. plastic rollen die worden gebruikt om granen voor landbouw- of veeteeltdoeleinden op te slaan, of producten die worden gebruikt voor het verpakken van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, voedingsmiddelen voor medisch gebruik, zuigelingen formules voor ziekenhuisgebruik of gevaarlijk afval van medische oorsprong).

Siehe auch  Cuando el príncipe William y Kate Middleton vivían en Chile - Detalles

De belastingplichtige is de persoon die de producten vervaardigt of de producten binnen de EU verwerft of invoert.

De te betalen belasting bedraagt ​​EUR 0,45 per kilogram niet-herbruikbaar plastic en wordt bij fabricage opgebouwd op het moment dat de eerste levering aan de koper plaatsvindt, bij invoer op het moment dat ook invoerrechten worden berekend en in geval van intracommunautaire verwerving op de 15e van de maand volgende op die waarin het transport van de producten begint.

Belangrijkste leerpunten

De belasting zou op 1 januari 2023 in werking treden en belastingplichtigen zouden zich moeten registreren in een speciaal register, maandelijkse of driemaandelijkse belastingaangiften moeten indienen (op basis van hun netto-omzet) en aan bepaalde boekhoudkundige vereisten moeten voldoen.

Het is verstandig voor bedrijven die aan deze belasting zijn onderworpen om de nalevingsverplichtingen te herzien, samen met eventuele ontwikkelingen en richtlijnen die zijn gepubliceerd door de Spaanse belastingdienst.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside