Spanje voegt grond-luchtraketten en troepen toe aan NAVO Letland Missie: rapport

Spanje voegt grond-luchtraketten en troepen toe aan NAVO Letland Missie: rapport

Spanje stuurt een batterij grond-luchtraketten en ongeveer 100 troepen naar de NAVO-forward presence-missie in Letland, samen met zo’n 500 landgenoten die al aanwezig zijn in de Baltische staat, El Pais zaterdag gemeld.

Het Spaanse ministerie van Defensie „is van plan om in Letland een batterij grond-lucht-NASAMS in te zetten“, of Norwegian Advanced Surface to Air Missile System, El Pais zei de NAVO terwijl de NAVO haar aanwezigheid in de Baltische regio versterkt in het licht van het Russische offensief in Oekraïne.

“Onze toewijding aan de NAVO is totaal”, minister van Defensie Margarita Robles Dat vertelde de Spaanse televisie bij het adresseren van het rapport.

„We hebben momenteel troepen in Letland en ook in Litouwen, we hebben onze schepen in de Middellandse Zee“, zei Robles terwijl ze de „maximale bereidheid“ van Madrid benadrukte om zijn bijdrage aan het machtsvertoon van de Westerse Militaire Alliantie op te voeren, bedoeld om potentiële afschrikking Russische invallen in de invloedszone van het voormalige Sovjettijdperk.

Robles sprak terwijl ze een militaire parade bijwoonde in de noordelijke stad Huesca, voorafgaand aan de 40e verjaardag van de opname van Spanje in de NAVO op 30 mei 1982.

Nadat Rusland op 24 februari Oekraïne was binnengevallen, kondigde Spanje aan dat het 150 extra troepen naar Letland zou sturen om een ​​aanvankelijke 350 man sterke contingent te versterken die in 2017 werd gestuurd toen de NAVO reageerde op de Russische annexatie van de oostelijke Krim in 2014 door gevechtsgroepen op de flank van het lichaam in te zetten.

Siehe auch  Staf KLM: Rumah dan Jarak | Benang

Spanje beloofde na de Russische invasie ook offensieve militaire hardware aan Oekraïne te leveren, nadat het aanvankelijk had gesuggereerd dat het alleen militaire steun zou leveren als onderdeel van een EU-pakket.

„Als we Oekraïne verdedigen, verdedigen we onze waarden en waarden“, zei Robles, eraan toevoegend dat Madrid daarmee opkwam tegen de „wreedheden“ van het Russische regime.


We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside