Spanje verwacht dat EU betaalt voor gasaansluitingen met buren

Spanje verwacht dat EU betaalt voor gasaansluitingen met buren

De Spaanse premier Pedro Sanchez spreekt op de jaarlijkse bijeenkomst van de Cercle d’Economia, in Barcelona, ​​​​Spanje 6 mei 2022. REUTERS/Albert Gea

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 31 mei (Reuters) – De Europese Unie zou moeten betalen voor nieuwe aardgasinterconnecties tussen Spanje en zijn Europese buren die proberen de levering van het Russische gas veilig te stellen, vertelde alternatieve premier Pedro Sanchez dinsdag aan verslaggevers.

Spanje en Portugal, die weinig afhankelijk zijn van de Russische energievoorziening, willen dat er een extra gaspijpleiding wordt aangelegd tussen Catalonië en Frankrijk, zodat de Iberische landen geïmporteerd vloeibaar aardgas kunnen hervergassen en naar Midden-Europa kunnen sturen.

Een ander potentieel project dat wordt besproken, is een pijpleiding die Spanje en Italië met elkaar verbindt.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Sanchez vertelde op een persconferentie in Brussel na een bijeenkomst van EU-staatshoofden en regeringsleiders dat het de beurt was om te betalen voor de infrastructuur, nadat Spanje de afgelopen decennia zwaar heeft geïnvesteerd in capaciteit om LNG te lossen en opnieuw te vergassen.

„We hebben het over capaciteiten die werden gefinancierd door de inspanningen van de Spaanse belastingbetaler en die we ter beschikking zullen stellen aan de Europese Unie“, zei hij.

„Het moet de Europese Unie zijn die voor deze interconnecties betaalt“, voegde hij eraan toe.

Europese landen hebben geprobeerd hun afhankelijkheid van Russische energiestromen te verminderen sinds Moskou in februari buurland Oekraïne binnenviel en leidden tot internationale sancties die werden gevolgd door de vraag van Rusland om te betalen voor zijn aardgas in roebels.

Rapportage door Inti Landauro en Belen Carreño; Bewerking door Andrei Khalip en Alison Williams

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside