Spanje verlengt landgrensafsluiting met Marokko voor nog eens 15 dagen

Spanje verlengt landgrensafsluiting met Marokko voor nog eens 15 dagen

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de sluiting van de landgrenzen met twee Spaanse enclaves Ceuta en Melilla met nog eens 15 dagen is verlengd.

“De regering heeft besloten de sluiting van de landgrenzen van Ceuta en Melilla met Marokko met nog eens 15 dagen te verlengen om, in het kader van het bilaterale werk dat wordt uitgevoerd met de Marokkaanse autoriteiten, de details en mechanismen af ​​te ronden regelen de volgende heropening van de overtochten tussen de twee landen,” luidt de verklaring van hetzelfde ministerie.

De aankondiging van de Spaanse regering heeft de hoop van burgers dat de route heropend zou worden na twee jaar gesloten te zijn, vervlogen, meldt SchengenVisaInfo.com.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft echter benadrukt dat in dit geval de verlengingsperiode slechts 15 dagen geldig is, zodat de voorwaarden voor geleidelijke en ordelijke heropening van grensposten bij het binnenkomen en verlaten van zowel Ceuta als Melilla zijn voltooid .

De grenzen van twee Spaanse enclaves werden in 2020 voor het eerst gesloten vanwege de snelle verspreiding van het Coronavirus en zijn nieuwe varianten. Bovendien bleven ze gesloten tijdens een crisis vorig jaar tussen Madrid en Rabat.

Het vorige bevel tot sluiting van de grenzen met twee Spaanse enclaves, naar aanleiding van de aanbevelingen van de Raad van de Europese Unie vanwege de crisis veroorzaakt door het Coronavirus, liep op zaterdag 30 april om middernacht af.

Volgens de recente aankondiging van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de recente wijzigingen op 1 mei doorgevoerd en blijven ze van kracht tot 15 mei.

Siehe auch  Die besten 30 Backofenlampe 25W 300 Grad Handverlesen für Sie

Autoriteiten in Spanje hebben aangekondigd dat het aantal personen dat probeert de Spaanse enclaves Melilla en Ceuta te bereiken, en dus de landen van de Europese Unie vanuit Marokko, de afgelopen maanden een opmerkelijke stijging heeft laten zien.

In dit verband vertelde de Ali Zoubeidi, een professor aan de Universiteit Hassan 1 en een immigratiespecialist, aan InfoMigrants dat het proces voor alle immigranten hetzelfde is, ze proberen „kom ’s morgens vroeg de haven van Beni Ansar binnen, bij zonsopgang, om niet gezien te worden.“

„Het is niet makkelijk; de haven is vrij goed bewaakt. Degenen die daar aankomen verstoppen zich de hele dag en beginnen rond 1 of 2 uur ’s nachts te zwemmen.” Zoubeidi opgemerkt.

Vorige maand maakten de Spaanse autoriteiten bekend dat de grenzen op het punt stonden weer open te gaan. Bovendien zei de Spaanse Guardia Civil dat ze de meest geavanceerde hightechapparatuur zouden installeren om personen te helpen opsporen die op onwettige wijze de landsgrenzen proberen te bereiken.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside