Spanje verhoogt inflatieprognose nadat prijzen stijgen – minister van economie

Spanje verhoogt inflatieprognose nadat prijzen stijgen – minister van economie

Mensen lopen langs een kledingwinkel in Ronda, Zuid-Spanje, 27 april 2022. REUTERS/Jon Nazca

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 14 juli per jaar (Reuters) – De Spaanse regering zal haar inflatieprognose verhogen nadat de inflatie in de periode tot juni het hoogste punt in 37 jaar heeft bereikt, zei minister van Economische Zaken Nadia Calvino donderdag.

De Spaanse inflatie zal op het huidige niveau van ongeveer 10% blijven voordat ze aan het einde van de zomer begint te dalen, zei ze in een interview met het lokale radiostation RNE.

„De voorspellingen zijn om door te gaan met een hoge inflatie, erg hoog, en ons doel is om de inflatie in de buurt van het gemiddelde van de Europese Unie te krijgen“, zei ze, eraan toevoegend dat de regering meer maatregelen zal nemen om de negatieve impact op consumenten te verzachten.

De Spaanse inflatie is de afgelopen maanden versneld gestegen, gedreven door stijgende energie- en voedselprijzen, en overschreed voor het eerst in 37 jaar gedurende de 12 maanden tot juni de 10%, zei het instituut voor statistiek van het land eerder deze week.

De Spaanse regering zal haar officiële prognoses voor de meeste indicatoren, waaronder inflatie en economische groei, in september actualiseren. De huidige inflatieprognose voor heel 2022 staat op 6,1%.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Inti Landauro; Bewerking door Hugh Lawson en Jamie Freed

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

Siehe auch  Entrenador construye unidad de apoyo para impulsar el juego de Chile que Santiago 2023

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside