Spanje verbiedt intimidatie van vrouwen die abortussen ondergaan | Spanje

Spanje verbiedt intimidatie van vrouwen die abortussen ondergaan |  Spanje

Spanje heeft de intimidatie of intimidatie van vrouwen die een abortus ondergaan strafbaar gesteld op grond van nieuwe wetgeving die woensdag door de Senaat is goedgekeurd.

De maatregel, die wijzigingen in het strafwetboek met zich meebrengt, betekent dat anti-abortus die vrouwen probeert te overtuigen hun zwangerschap niet af te breken, tot een jaar achter de tralies kan worden berecht.

De maatregel is voorgesteld door de socialistische partij van premier Pedro Sánchez en zal van kracht worden nadat deze in de komende dagen in het officiële staatsbulletin is gepubliceerd.

Iedereen die probeert „te belemmeren“ [a woman] Van het uitoefenen van haar recht om de zwangerschap vrijwillig te onderbreken” tot “lastige, beledigende, intimiderende of bedreigende handelingen” kan een gevangenisstraf van drie tot twaalf maanden of een taakstraf krijgen, luidt de tekst.

In de praktijk stelt de wetgever protesten buiten abortusklinieken strafbaar. Het verbod geldt ook voor intimidatie of intimidatie van gezondheidswerkers die werkzaam zijn in abortusklinieken.

Het trouwe katholieke Spanje heeft abortus in 1985 gedecriminaliseerd in gevallen van verkrachting, als een foetus misvormd is, of als een geboorte een ernstig fysiek of psychologisch risico voor de moeder inhoudt.

In 2010 is de reikwijdte van de wet verruimd om abortus op verzoek in de eerste 14 weken van de zwangerschap toe te staan.

Toch hebben Spaanse vrouwen nog steeds te maken met obstakels, waarbij ‚de meeste‘ verloskundigen-gynaecologen in de publieke sector weigeren dergelijke procedures uit te voeren, aldus de artsenvereniging Organización Médica Colegial (OMC).

Als ze naar een privékliniek gaan, worden vrouwen soms geconfronteerd met anti-abortus die hen probeert over te halen hun zwangerschap niet te beëindigen.

Siehe auch  Die besten 30 Vorwerk Tiger 251 Handverlesen für Sie

Terwijl er over de wetgeving werd gedebatteerd, kwam de anti-abortus van het Right to Life-platform buiten de Senaat bijeen tegen de „criminalisering“ van hun protesten.

„Bidden is geen misdaad en we zullen blijven bidden en onze hulp aanbieden aan al die vrouwen die het nodig hebben, zodat ze kunnen zien dat abortus niet de enige oplossing is“, zegt woordvoerder Inmaculada Fernández in een verklaring.

Volgens een onderzoek uit 2018 van ACAI, dat abortusklinieken vertegenwoordigt, zei 89% van de Spaanse vrouwen dat ze zich lastig gevallen hadden gevoeld toen ze een abortuskliniek bezochten, en 66% zei dat ze zich bedreigd voelden.

De regering van Sánchez werkt ook aan een wet om ervoor te zorgen dat alle openbare ziekenhuizen abortussen zullen aanbieden, en aan verdere wetgeving waardoor 16- en 17-jarigen een zwangerschap kunnen beëindigen zonder toestemming van hun ouders, zoals ze momenteel kunnen in het VK en Frankrijk.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside