Spanje vakantiewaarschuwing voor Britse toeristen: Canarische eilanden alert voor gele koortsmug | Reisnieuws | Reis

Spanje vakantiewaarschuwing voor Britse toeristen: Canarische eilanden alert voor gele koortsmug |  Reisnieuws |  Reis

Het eiland La Palma in Spanje is gewaarschuwd voor Aedes Aegypti, de gelekoortsmug. Het kan een aantal virussen verspreiden, waaronder dengue, chikungunya en zika.

Gezondheids- en toerismechefs hebben de waarschuwing afgegeven na de detectie van twee Aedes Aegypti-muggenlarven.

Minister van Volksgezondheid van de regering van de Canarische Eilanden, Blas Trujillo, heeft gisteren een ontmoeting gehad met de autoriteiten van La Palma om de nodige protocollen uit te leggen.

Trujillo zei dat de intensieve maatregelen zouden worden voortgezet totdat de aanwezigheid van de mug is ontdekt en uitgeroeid.

Hij zei dat het bewakingssysteem eerder had gewerkt en dat analyse van de larven geen overdraagbare virussen had onthuld.

LEES MEER: Stewardess deelt hoe ouderen een upgrade kunnen krijgen – ‚Ik geef altijd‘

De minister voegde eraan toe dat de eilanden al ervaring hadden met het uitroeien van de soort, nadat er in 2017 een was ontdekt op Fuerteventura.

De bijeenkomst benadrukte het belang van extreme waakzaamheid van burgers en de overheid om de soort zo snel mogelijk op te sporen.

Experts adviseerden mensen om stilstaand water in huizen en straten op La Palma te verwijderen.

Het Entomologisch Surveillance Systeem van de Canarische Eilanden heeft al maatregelen genomen om vroege volwassen exemplaren, eieren van larven, op te sporen.

NIET MISSEN

Aedes-muggen zijn zwart met strepen en kleiner dan normale muggen. Ze komen vaker voor in stedelijke gebieden en in stilstaand afvalwater.

Ze bijten meestal overdag in plaats van ’s nachts en hun beet veroorzaakt een hevig stekend gevoel en een sterke ontstekingsreactie.

Vrouwelijke muggen zijn degenen die bijten en de insecten hebben water nodig om hun ontwikkeling te voltooien.

Een woordvoerder zei: „Muggen die mensen bijten, moeten heel dicht bij hen broeden.

„Daarom is de meest effectieve maatregel tegen hen het controleren of elimineren van hun broedpunten.“

De muggen kunnen verschillende virussen veroorzaken.

Aanvullende rapportage door Rita Sobot.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside