Spanje vakantiewaarschuwing als bijtende zwarte vliegen die huid van slachtoffer steeds meer scheuren

Spanje vakantiewaarschuwing als bijtende zwarte vliegen die huid van slachtoffer steeds meer scheuren

Vakantiegangers die naar Spanje reizen, zijn gewaarschuwd om op te passen voor een zorgwekkend aantal bijtende zwarte vliegen.

De zwarte vlieg kan in de huid zagen en kan een zwelling veroorzaken die tot een maand kan aanhouden. Het aantal insecten is naar verluidt gestegen in Andalusië, Aragon, Catalonië, Madrid, Murcia en Valencia.

Gezondheidsleiders zeggen dat de vliegen „zeer dicht bij een groot volksgezondheidsprobleem in Spanje zijn“, waarbij enkele ernstige gevallen ziekenhuisopname veroorzaken.

Van de vliegen is ook bekend dat ze blindheid veroorzaken door hun beten, de Mirror meldt.

Ze kunnen zelfs ernstige infectieziekten overbrengen, zoals rivierblindheid, die inheems is in verschillende landen in Afrika bezuiden de Sahara, Brazilië en Venezuela.

Jorge Galván, de algemeen directeur van ANECPLA, de milieugezondheidsorganisatie, heeft gewaarschuwd dat het insect tot 6 mm lang kan worden.

De directeur zegt dat de vlieg is: „Klein van formaat en donker van kleur, de virulentie van de zwarte vliegenbeet is veel groter dan die van andere insecten.

“Het fundamentele probleem is dat het niet prikt, maar bijt in de vorm van een zaag, waardoor een aanzienlijke wond ontstaat en kan leiden tot zeer alarmerende infecties en allergische reacties, die in sommige gevallen ziekenhuisopname vereisen.

„De zwarte vlieg bijt en veroorzaakt een klein scheurtje in de huid van het slachtoffer. Het begint met het inenten van een kleine dosis verdovingsmiddel, waardoor het kan bijten zonder dat de getroffen persoon het beseft.“

Hij voegt eraan toe dat het speeksel van de vlieg allergiesymptomen en pijn kan veroorzaken die tot een maand kan aanhouden, wat kan verschijnen als een striem die af en toe bloedt.

De vliegen hebben nog geen ernstige ziekten overgedragen, maar ANECPLA waarschuwt dat: „Door zowel de globalisering als de effecten van klimaatverandering, is het een kwestie van tijd voordat het zo wordt als er geen adequate preventiemaatregelen worden genomen om het onder controle te krijgen.“

Gezondheidsexperts zeggen dat als je last hebt van de beet van de zwarte vlieg, het belangrijk is om er niet aan te krabben, omdat het de wond kan verergeren en geïnfecteerd kan raken.

Het wordt ook aanbevolen om ijs aan te brengen om ontstekingen te verminderen, of een zalf met een milde corticosteroïde.

In het ergste geval is het aangeraden om onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of gezondheidscentrum te gaan en het geval te melden om verergering van de effecten te voorkomen.

Wist je van de zwarte vliegen in Spanje? Laat het ons weten in de reacties.

Mis het laatste nieuws uit heel Schotland en daarbuiten niet – Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief hier.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside