Spanje uit de Rugby World Cup gedumpt wegens vermeende ‚vervalsing van paspoort‘

Spanje uit de Rugby World Cup gedumpt wegens vermeende ‚vervalsing van paspoort‘

Een enorme klap voor Spanje.

Spanje is zijn plaats in de Rugby World Cup van 2023 kwijtgeraakt door problemen rond een vermeende ‚paspoortvervalsing‘ waarbij een van hun spelers betrokken was.

Spanje heeft hun plaats op het WK veiliggesteld, na de Europese Kampioenschapscampagne te hebben doorstaan, maar ze zullen nu hun plek in de competitie niet veilig kunnen stellen.

Dat komt omdat er problemen ontstaan ​​over de geschiktheid van Gavin van den Berg, waarbij de in Zuid-Afrika geboren ster niet aan de juiste geschiktheidscriteria voldoet om voor Spanje te spelen, wat leidde tot hun ontslag van het WK.

„Deze beslissing betekent diskwalificatie van het WK 2023 in Frankrijk..“

Tijdens een hoorzitting vandaag heeft World Rugby de Spaanse rugbyfederatie een boete van € 25.000 opgelegd en vijf punten in mindering gebracht op elk van de wedstrijden waarin Van Den Berg uitkwam.

Hierdoor zijn ze voor het eerst sinds 1999 hun plaats kwijtgeraakt in de competitie, waarin ze zich pas onlangs kwalificeerden.

“Na de mondelinge hoorzitting die op donderdag 28 april werd gehouden, met de onafhankelijke gerechtelijke commissie die door World Rugby is aangesteld om de claim van de Roemeense Rugby Federatie (FRR) op de geschiktheid van Gavin Van den Berg, heeft het hoogste orgaan in de wereld van rugby besloten om Spanje te straffen met 25.000 pond en vijf punten af ​​te trekken voor elk van de twee wedstrijden waarin deze speler in de rij stond‘, luidde een verklaring vanmiddag.

„In afwachting van de officiële uitspraak van World Rugby, betekent deze beslissing diskwalificatie voor het WK 2023 in Frankrijk, een wedstrijd waarvoor de XV del León zich rechtstreeks had gekwalificeerd door als tweede te eindigen in het Rugby Europe Championship 2021-2022.

Siehe auch  "Pada bulan November kami mengirim lebih banyak pisang daripada eksportir terbesar kedua dan ketiga."

“Aangezien deze zeer harde sanctie het gevolg is van een vermeende vervalsing van het paspoort van de bovengenoemde speler, gaat de Spaanse Rugby Federatie (FER) door met de buitengewone disciplinaire procedure die destijds is gestart en zal binnenkort een persconferentie beleggen om alle uitleg te geven dat vereist.“

Spanje gediskwalificeerd voor de Rugby World Cup 2023.

In de kwalificatie voor het WK moest Spanje het in de competitie opnemen tegen Ierland, na voor Poule B van de competitie.

Zuid-Afrika en Schotland waren ook aanwezig in de groep, maar de Spanjaarden kunnen nu volgend jaar hun plaats in de competitie in Frankrijk niet meer innemen.

Als gevolg hiervan zal Roemenië nu de plaats van Spanje in de competitie innemen.

Lees meer over: WK rugby 2023, rugby in spanje

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside