Spanje tekent militaire overeenkomst met de VS tijdens de oorlog tussen de VS en de NAVO in Oekraïne

Spanje tekent militaire overeenkomst met de VS tijdens de oorlog tussen de VS en de NAVO in Oekraïne

Vorige maand heeft de Spaanse PSOE (Socialistische Partij) premier Pedro Sánchez een gezamenlijke verklaring afgelegd met de Amerikaanse president Joe Biden, waarin hij beloofde het aantal Amerikaanse oorlogsschepen en soldaten op Spaans grondgebied te vergroten. De verklaring waarin de militaire plannen worden uiteengezet, werd aangenomen tijdens een ontmoeting van een uur tussen de twee leiders op 28 juni, tijdens de NAVO-top in Madrid aan het einde van die maand.

Minister-president van Spanje Pedro Sanchez spreekt met Spaanse troepen tijdens zijn bezoek aan de militaire basis Adazi in Kadaga, Letland, dinsdag maart. 8, 2022. (AP Foto/Romeinse Koksarov)

Door de overeenkomst zal het aantal Amerikaanse torpedojagers dat gestationeerd is op de Zuid-Spaanse marinebasis Rota in Cádiz met 50 procent toenemen van vier naar zes torpedojagers. Het voorziet ook in het garnizoen van nog eens 600 Amerikaanse mariniers op deze basis, waardoor het totale aantal op 1.800 komt. De vier torpedobootjagers die momenteel in Rota zijn gestationeerd, maken deel uit van het ‚antiraketschild‘ van de NAVO, nemen ook deel aan unilaterale Amerikaanse missies en patrouilleren regelmatig in de Zwarte Zee.

De ontmoeting tussen Biden en Sánchez valt te midden van de door de VS geleide proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne. Nadat ze Rusland tot een invasie van zijn Oost-Europese buurland hebben gebracht, proberen de NAVO-mogendheden het conflict te gebruiken om de spanningen met Moskou te laten escaleren en om regimeverandering en het uiteenvallen van de enorme landmassa van Rusland aan te dringen.

De coalitieregering van Sánchez van de PSOE en de pseudo-linkse Podemos hebben zich volledig aangesloten bij de oorlogszucht van de NAVO-alliantie in Oekraïne, door oorlogsschepen, straaljagers en soldaten naar Oost-Europa te sturen en tanks, munitie en raketwerpers naar de Oekraïense gevolmachtigden van de NAVO te leiden voor gebruik tegen Rusland. Het Biden-Sánchez-pact geeft het voornemen van de Spaanse regering aan om haar imperialistische agressie samen met de VS voort te zetten en te laten escaleren.

In een toespraak tot de pers na zijn ontmoeting met Biden, verklaarde Sánchez: „Spanje en de Verenigde Staten zijn bondgenoten, we delen de wil om democratie, vrijheid en mensenrechten te bevorderen.“ Biden van zijn kant zei tegen Sánchez: „Ik wil je bedanken voor je leiderschap, Pedro.“

Siehe auch  Invasie in Oekraïne: Duitsland BLOKKEERT Spanje om vitale wapenvoorraden naar Oekraïne te sturen | Wereld | Nieuws

Hij vervolgde: “We zijn samen met Oekraïne en geven het alles wat het nodig heeft om zichzelf te verdedigen. … Dit maakt ons sterke bondgenoten. De Verenigde Staten en Spanje werken ook in Latijns-Amerika om democratieën te versterken en ons immigratiebeleid te versterken. De gezamenlijke verklaring weerspiegelt de grote breedte van onze samenwerking.”

Het document bevat ook plannen om de campagne van geweld en intimidatie tegen migranten en vluchtelingen die via Spanje en de VS vanuit Latijns-Amerika de Europese Unie willen binnenkomen, te laten escaleren door “veilige, geordende en reguliere migratie te bevorderen.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside