Spanje plaatst zich voor finale Wereldbeker Dames U-17

Spanje plaatst zich voor finale Wereldbeker Dames U-17

MADRID, 16 jul. (EUROPA PERS) –

Het Spaanse U-17 damesteam stemde zaterdag in met de WK-finale in Hongarije door in de halve finale Frankrijk (66-59) te verslaan, waardoor het goud zondag om 20:00 uur wordt gespeeld tegen de Verenigde Staten of Canada.

Met een zeer harde toegang tot het veld door Frankrijk, gaf Spanje een snelle 0-9 toe die hen vanaf het begin van de wedstrijd dwong tegen de stroom in te gaan. De eerste basket was moeilijk te betreden, maar Judit Valero’s buitenschot zorgde voor een aanloop en een hook (8-13).

De Fransen legden hun aanvankelijke dominantie opnieuw op en plaatsten land in het midden met zeven opeenvolgende punten. Een driehonkslag van Carla Viegas verkleinde het gat echter om de eerste periode af te sluiten met 11-20.

Frankrijk bleef onhandelbaar, maar Blau Tor en Iyana wakkerden het Spaanse team aan met twee triples. Dus de verticaliteit tegenover de hoepel hield ze met opties na het eerste deel (26-33).

Spanje hield in het derde kwartaal vast aan hun winnende gen om de comeback te beginnen. De punten van Viegas en Awa Fam maakten de weg vrij (33-43) en tussen Iyana, Blau Tor en Calvo wist het team het in de derde ronde af te sluiten op 43-48.

In de 36e minuut van de wedstrijd en met twee vrije worpen van Iyana kwam de ploeg voor het eerst in de hele wedstrijd op voorsprong. Fam en Valero vergezelden hem vanaf de perimeter en ondanks het feit dat de rivaal het nog een keer zou proberen (58-56), gaven ze hun arm niet om te draaien.

Siehe auch  Pemuda Woenselse melakukan rap dengan 'kamp jap' yang masih hidup

Een driehonkslag van Viegas brak de balans in het voordeel (61-59) en Spanje maakte in de finale van het WK in Hongarije een spectaculaire comeback die het geschil waard was.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside