Spanje: Picasso-schets in beslag genomen door douanebeambten op Ibiza | Nieuws | DW

Spanje: Picasso-schets in beslag genomen door douanebeambten op Ibiza |  Nieuws |  DW

Spaanse douanebeambten op de luchthaven van Ibiza ontdekten begin juli een aan de kunstenaar Pablo Picasso toegeschreven schets in de koffer van een passagier. verklaring gepubliceerd op maandag.

De schets uit 1966 met de titel „Trois personnages“ wordt geschat op meer dan € 450.000 ($ 457.000). De passagier, die invloog vanuit de Zwitserse stad Zürich, heeft het kunstwerk niet aangegeven.

Ambtenaren deden de ontdekking op 5 juli. De passagier zei dat het stuk een kopie was en leverde een ontvangstbewijs van 1.500 Zwitserse frank (€ 1.513, $ 1.533), naar verluidt voor het werk.

Maar ambtenaren vonden nog een kwitantie van een kunstgalerie in Zürich van in totaal 450.000 Zwitserse frank. Kunstexperts die het kunstwerk analyseerden, zeiden dat dit in lijn was met de marktprijs van de schets.

Gesmokkeld kunstwerk vastbesloten om een ​​originele Picasso te zijn

De bagage van de passagier werd doorzocht na een tip van Zwitserse douanebeambten die hun Spaanse collega’s ervan op de hoogte brachten dat de passagier het werk onder verdachte omstandigheden vervoerde.

Omdat de passagier ontkende dat hij iets had dat moest worden aangegeven, begonnen ambtenaren hun bagage te doorzoeken.

Zwitserland maakt geen deel uit van het niet-douanegebied van de EU en daarom moeten kunstwerken met een waarde hoger dan de wettelijke limiet van € 150.000 worden aangegeven. De passagier wordt dus beschuldigd van smokkel.

De directeur van het Contemporary Museum of Art van Ibiza ondersteunde de douanebeambten bij hun onderzoek naar de herkomst van de schets en bevestigde dat, op basis van een voorlopige analyse, het werk origineel is en dat de bon van de Zwitserse galerie overeenkomt met de verwachte marktprijs.

Picasso wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw. Hij werd geboren in Spanje, maar bracht een groot deel van zijn leven door in Frankrijk, waar hij in 1973 op 91-jarige leeftijd stierf.

Siehe auch  Portugal en Spanje kunnen Europa van 30% aardgas voorzien

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside