Spanje neemt jacht van Russische oligarch in Barcelona in beslag

Spanje neemt jacht van Russische oligarch in Barcelona in beslag

Superjacht Valerie, verbonden aan het hoofd van het Russische staatslucht- en ruimtevaartconglomeraat Rostec Sergei Chemezov, wordt gezien in de haven van Barcelona in de stad Barcelona, ​​Spanje, 9 maart 2022. REUTERS/Albert Gea/File Photo

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 14 maart (Reuters) – Spanje heeft tijdelijk beslag gelegd op het jacht van 140 miljoen dollar van een Russische oligarch in Barcelona, ​​zei het land maandag, aangezien twee bronnen zeiden dat het schip toebehoorde aan het hoofd van het Russische staatsconglomeraat Rostec, een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin.

„Vandaag hebben we – de technische term is voorlopig geïmmobiliseerd – een jacht in beslag genomen dat toebehoort aan een van de belangrijkste oligarchen“, zei de Spaanse premier Pedro Sanchez op de televisie van La Sexta. „We hebben het over een jacht waarvan we schatten dat het $ 140 miljoen waard is.“

„Er zullen er meer zijn“, voegde hij eraan toe, zonder uit te weiden. Monitoringsite Marine Traffic heeft gezegd dat jachten die verbonden zijn met twee andere oligarchen die nog niet zijn gesanctioneerd, ook in Barcelona zijn aangemeerd.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Het 85 meter lange superjacht Valerie is van Sergei Chemezov, een voormalige KGB-officier die aan het hoofd staat van het staatsconglomeraat Rostec, aldus twee bronnen.

Het vaart onder de vlag van Saint Vincent en de Grenadines en staat op naam van de stiefdochter van Chemezov, Anastasia Ignatova, via een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden, volgens een artikel uit 2021 dat is gepubliceerd in het Pandora Papers-informatielek.

Siehe auch  [Diplomatic Circuit] S. Chile tiene las mayores perspectivas de futuro y economía verde en Corea: Viceministro de Comercio

Het Westen heeft Russische miljardairs gesanctioneerd, staatsactiva bevroren en een groot deel van het Russische bedrijfsleven afgesneden van de wereldeconomie sinds de Russische invasie van Oekraïne op 2 februari. 24.

Chemezov werd in 2014 door de Verenigde Staten en in 2020 door Groot-Brittannië gesanctioneerd vanwege de annexatie van de Krim door Rusland en werd deze maand door de Verenigde Staten en Australië genoemd op sanctielijsten. De Amerikaanse sancties waren ook gericht op de stiefdochter van Chemezov, evenals op zijn vrouw en zoon.

Hij werd niet genoemd in de laatste Europese lijst van gesanctioneerde Russische figuren, maar de EU heeft in 2014 maatregelen tegen hem opgelegd. De komende dagen wordt een vierde pakket EU-sancties tegen Rusland onthuld.

Het jacht ligt volgens Marine Traffic sinds 9 februari in Barcelona en was tot maandag in reparatie bij de Barcelona-scheepswerf MB92.

Het jacht zal worden vastgehouden terwijl de Spaanse autoriteiten bevestigen dat het eigendom is en of het op een lijst met sancties staat, aldus een regeringsbron.

Chemezov vertelde het personeel in een bericht dat deze week werd gedeeld met het personeel dat Rusland, dat zijn acties in Oekraïne beschrijft als een „speciale militaire operatie“ om de binnenlandse veiligheid te waarborgen, ondanks de sancties „overwinnaar“ zou blijken te zijn. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Belen Carreno, Joan Faus en Isla Binnie, aanvullende rapportage Catarina Demony; Bewerking door Aislinn Laing en Cynthia Osterman

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside