Spanje: meer dan 50.000 mensen leven met de ziekte van Chagas, volgens schattingen van ISGlobal

Spanje: meer dan 50.000 mensen leven met de ziekte van Chagas, volgens schattingen van ISGlobal


Nieuw bureau @bactiman63

Meer dan 50.000 mensen in Spanje wonen bij Chagas, van wie 613 kinderen, volgens schattingen van an analyse geleid door het Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal), een centrum gepromoot door de “la Caixa” Foundation. Deze resultaten, gepubliceerd in het tijdschrift Reisgeneeskunde en infectieziekten, bevestig dat: Trypanosoma cruzi Infectie zou de meest voorkomende geïmporteerde parasitaire ziekte in het land kunnen zijn.

Trypanosoma cruzi / CDC

Ziekte van Chagas, een infectie veroorzaakt door de parasiet T. cruzi , is endemisch in 21 landen in Midden- en Zuid-Amerika, waar het voornamelijk wordt overgedragen door de beet van de vector (de kissing bug). Door migratiestromen is de ziekte echter ook algemeen geworden in niet-endemische gebieden, waar de ziekte voornamelijk wordt overgedragen van moeder op kind (aangeboren Chagas), en in mindere mate via bloedtransfusies of orgaantransplantaties.

Vanwege het hoge aantal Latijns-Amerikaanse migranten is Spanje, buiten Amerika, het land met de hoogste ziektelast, hoewel er ook Chagas zijn in andere Europese landen zoals Italië of Zwitserland. „Ondanks het risico van overdracht hebben maar weinig landen adequate controlemaatregelen geïmplementeerd in bloed- en orgaanbanken of in prenatale zorg“, legt Ana Requena uit, die de onderzoekslijn over migratie en gezondheid leidt bij ISGlobal. „Maar daarvoor zijn nauwkeurigere schattingen van het werkelijke aantal geïnfecteerde mensen nodig“, voegt ze eraan toe.

Met behulp van officiële gegevens uit verschillende bronnen, verzameld tussen 2010 en 2018, berekenden Requena en zijn team in deze studie voor elke autonome gemeenschap in Spanje, het aantal Latijns-Amerikaanse immigranten en het land van herkomst, de prevalentie van de ziekte in de verschillende migrantenpopulaties en het aantal patiënten dat voor de ziekte wordt behandeld.

Siehe auch  Peta penggunaan kontrasepsi di seluruh dunia (dan salah satu yang paling populer akan mengejutkan Anda) | Sehat dan bugar
Triatoma pallidipennis
Afbeelding/James Gathany (CDC)

De analyse schat dat 55.367 van de 2,6 miljoen migranten uit endemische landen samenleven met T. cruzi infectie , en meer dan de helft van de gevallen, 54%, zijn mensen die uit Bolivia komen, waar de prevalentie van ziekten erg hoog is. Bovendien werden van de bijna 800.000 migrantenvrouwen in de vruchtbare leeftijd 23.382 van hen getroffen in 2018. Dit betekent dat het percentage ondergediagnosticeerde mensen in Spanje hoog is, ongeveer 70% (en 68% voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd), hoewel interregionale verschillen zijn ze aanzienlijk. Deze verschillen kunnen te wijten zijn aan verschillende beleidsmaatregelen voor toegang tot diagnose en behandeling, evenals prenatale screening- en bewustmakingsprogramma’s. Het percentage onbehandelde mensen is ook hoog: 82,5% bij mensen ouder dan 15 jaar en 60% bij mensen jonger dan 15 jaar.

„Dankzij de prenatale screeningprogramma’s in verschillende gemeenschappen is de opsporing en behandeling van de kinderpopulatie enorm verbeterd“, zegt Requena. Maar de resultaten van de studie geven aan dat Spanje nog steeds een land is met een hoge prevalentie van Chagas, waar een groot aantal mensen niet wordt gediagnosticeerd of behandeld, inclusief vrouwen in de vruchtbare leeftijd, een groep die prioriteit zou moeten hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=fjdtKolnuSU

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside