Spanje Katholieken willen dat kerk optioneel celibaat overweegt, vrouwelijke priesters

Spanje Katholieken willen dat kerk optioneel celibaat overweegt, vrouwelijke priesters

MADRID: Spaanse katholieken willen dat Rome besprekingen overweegt over de toekomst van het priesterschap, inclusief het optionele celibaat, de wijding van vrouwen en ook van getrouwde mannen, zo bleek zaterdag uit een belangrijk document.

Het document, waarvan een kopie werd gezien door AFP, werd onthuld door de CEE Bisschoppenconferentie die de leidende bisschoppen van Spanje groepeert tijdens een 600-koppige bijeenkomst in Madrid.

Het werd opgesteld na maandenlang overleg met meer dan 215.000 mensen, voornamelijk leken maar ook priesters en bisschoppen, met de voorstellen om te worden samengevat in een definitief document dat volgend jaar zal worden gepresenteerd aan de bisschoppen in de synodevergadering in het Vaticaan.

Daarin benadrukken ze „de noodzaak om dieper in te gaan op de kwestie van het optionele celibaat voor priesters en de wijding van getrouwde mensen; in mindere mate is ook de kwestie van de wijding van vrouwen aan de orde gekomen“, zei het, terwijl hij opmerkte dergelijke kwesties werden alleen in bepaalde bisdommen aan de orde gesteld.

„Er is een duidelijk verzoek dat we als kerk een dialoog aangaan over deze kwesties… om een ​​meer holistische benadering van onze samenleving te kunnen bieden“, zei het.

Het benadrukte ook de noodzaak om „de rol van vrouwen in de kerk te heroverwegen“ om hen „meer leiderschap en verantwoordelijkheid“ te geven, met name op plaatsen „waar beslissingen worden genomen“.

Er was ook „een behoefte aan meer zorg“ voor degenen die zijn gescheiden of hertrouwd of met een alternatieve seksuele geaardheid.

„We zijn van mening dat we als kerk… we elke persoon in hun specifieke situatie moeten verwelkomen en begeleiden“, staat er.

Siehe auch  El ascenso del gobierno de Chile muestra que incluso un rápido lanzamiento de vacunas no evitará demasiados bloqueos

Het document werd onthuld slechts enkele maanden nadat wetgevers het eerste officiële onderzoek van Spanje naar seksueel misbruik van kinderen binnen de katholieke kerk hadden goedgekeurd door een deskundige onafhankelijke commissie.

De kerk zelf zette eerder dit jaar ook haar eerste stappen in de richting van het aanpakken van vermeend misbruik door geestelijken door advocaten in te schakelen om een ​​jaar durend onderzoek in te stellen dat zal worden gevolgd door soortgelijke onderzoeken in Frankrijk en Duitsland.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside