Spanje kan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opvangen – Eurasia Review

Spanje kan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opvangen – Eurasia Review

De Spaanse premier Pedro Sánchez bezocht het Centrum voor de opvang, verzorging en doorverwijzing van Oekraïense vluchtelingen in Barcelona om de situatie van vluchtelingen die het land binnenkomen nauwlettend te volgen.

Sánchez benadrukte dat Spanje al meer dan 47.000 Oekraïners heeft verwelkomd met geactiveerde tijdelijke bescherming, en dat voor het geschatte totaal van 110.000 die in het land zijn aangekomen, „we ze alle mogelijke bescherming en kansen gaan geven, zodat ze zich thuis voelen thuis“.

De Spaanse premier, vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, en de minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie, José Luis Escrivá, bezichtigde de faciliteiten en ruimtes die waren ingericht voor de tijdelijke opvang en doorverwijzing van vluchtelingen, waarbij wordt benadrukt dat „we een voorbeeld stellen van samenwerking, samenwerking en institutionele coördinatie, wat aansluit bij de huidige behoefte aan solidariteit tussen alle burgers van Barcelona, ​​​​Catalonië en Spanje met de vluchtelingen uit Oekraïne“.

Spanje heeft vier opvang-, zorg- en verwijzingscentra opgericht. Naast die in Barcelona zijn er ook die in Madrid, Alicante en Malaga. Het National War Response Plan voorziet in een buitengewone toewijzing van 1,2 miljard euro in 2022 voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, als voorschot op de Europese fondsen die deze respons zullen financieren.

Sánchez verdedigde de vrede en sprak zijn overtuiging uit dat Oekraïne zich zal verzetten, Europa zal zegevieren en oorlogsmisdaden niet ongestraft zullen blijven. „Wat er in Oekraïne gebeurt, is een uitdaging voor alle Europese burgers“, zei hij, omdat Poetin Europa aanvalt en het Europese project, dat gebaseerd is op mensenrechten, democratie, vrijheid en vrede, probeert te verzwakken.

Siehe auch  Jharkhand 12e resultaten: als eerste slaagt studente uit de Birhor-stam voor inter-examen

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside